Dolsa tempteja la possibilitat de liderar una candidatura per a les comunals d’Ordino

L’excònsol no hauria encaixat gens bé que ACO-DA no compti amb ell i estaria avaluant suports per presentar una alternativa a l’actual majoria

Comentaris

Enric Dolsa en un plenari de l'etapa 2011-2015, quan va estar a la minoria comunal.
Enric Dolsa en un plenari de l'etapa 2011-2015, quan va estar a la minoria comunal.
L’excònsol d’Ordino (200-2007) Enric Dolsa està sondejant diverses persones amb l’objectiu de calibrar la possibilitat de liderar una candidatura independent per a les comunals del desembre que ve. Dolsa no hauria encaixat gens bé saber que Acció Comunal d’Ordino (ACO), que és el mateix que dir Demòcrates per Andorra, no comptin amb ell per capitanejar el projecte taronja per a la parròquia, i s’hauria marcat com a repte intentar construir una alternativa.

Dolsa va moure alguns fils a l’entorn de DA -el polític i empresari va ser un clar defensor de la candidatura de Xavier Espot tant per esdevenir, primer, el candidat demòcrata com, després, perquè assolís el triomf electoral que el dugués a la prefectura de Govern- amb l’objectiu de poder tornar a una primera línia política comunal. La resposta de DA, al cap de pocs dies, va ser confirmar l’actual cònsol, Josep-Àngel Mortés, com a aspirant a la reelecció. Aquest pas no hauria agradat gens a Dolsa.

D’aquí que qui ja va liderar el 2011 una llista independent anomenada Convergents d’Ordino, estaria ara avaluant quins suports pot arribar a tenir per impulsar una altra candidatura i tornar al comú. Fonts coneixedores dels contactes que està duent a terme Enric Dolsa han explicat que fins i tot hauria ofert a alguns membres de l’administració, funcionaris en aquest cas, el segon lloc de l’eventual candidatura.

Les fonts consultades han assegurat que difícilment el projecte que porti ara per ara entre mans el polític ordinenc acabarà reeixint. També és cert que, per bé i per mal, encara queden molts mesos per als comicis. I la tradició andorrana, especialment a les parròquies més petites, és deixar els deures per a darrera hora… o gairebé. El que és clar és que si no canvien molt les coses, Mortés serà el candidat d’ACO-DA. Una altra cosa és saber qui l’acompanyarà.

En principi, l’actual cònsol menor, Gemma Riba, després de vuit anys a la corporació, els quatre primers com a responsable de la conselleria de cultura i tractant també aspectes socials, no estaria especialment motivada per allargar quatre anys més la carrera política. Però no es pot descartar del tot. Riba hauria assegurat al seu entorn que serà just després de Meritxell que prendrà la decisió definitiva.

Alhora, i malgrat que en principi a DA no li cal sobre el paper pactar amb Liberals, vist la política de pactes iniciada per la configuració del TriGovern, és molt possible que entre demòcrates i liberals s’acabi estenent una entesa a moltes parròquies i molt probablement Ordino també hi entraria. En aquest marc, fonts properes a la formació liberal han indicat que si Riba decideix no seguir, el tàndem que més números té ara mateix de reeixir seria el format per Mortés i l’actual consellera de la minoria liberal Eva Choy.

Comentaris (3)

Trending