Justícia

L’home condemnat per misogínia i xenofòbia haurà de marxar del país quan surti de la presó

En el judici ràpid que se li va fer divendres passat i que va acceptar, s’hi inclou una pena d’expulsió del Principat, on l’ara empresonat fa una dotzena d’anys que resideix

'Miniatures' de publicacions fetes pel condemnat que encara són visibles a la xarxa.. ARXIU
'Miniatures' de publicacions fetes pel condemnat que encara són visibles a la xarxa. | ARXIU

T. S.

L’home condemnat divendres de la setmana passada per un delicte major de discriminació arran dels seus constants atacs per les xarxes socials a les dones i els col·lectius feministes, els magribins i els homosexuals haurà d’abandonar el país una vegada surti de la presó. L’empresonat va entrar a la Comella divendres a la tarda després de sotmetre’s a un judici ràpid i acceptar la pena proposada per la batlle. La resolució inclou, entre altres mesures, l’expulsió del Principat.

Segons fonts coneixedores del cas, l’home, resident espanyol de 53 anys, en feia una dotzena que vivia al país, especialment a Encamp, i havia posat en marxa el 2014 una associació de caràcter gairebé unipersonal que tenia per objecte la defensa dels homes maltractats, entre els quals ell, d’una manera o altra, s’incloïa. La condemna imposada és, en certa manera, exemplificant i comporta un mes de presó ferma i un període d’expulsió que, les fonts consultades, han situat en cinc anys. 

En qualsevol cas, en properes edicions del BOPA la sentència dictada ha de ser publicada íntegrament. És una part més de la condemna per tal de reforçar el componen exemplificador de la resolució, que busca, essent equitatius amb el penat, que esdevingui també una mesura que faci dissuadir altres comportaments similars. La detenció es va produir dijous al migdia a Soldeu per ordre de la fiscalia, que és qui va posar en marxa la investigació després de comprovar la vehemència i l’agressivitat que usava l’home en les seves publicacions a les xarxes socials. Divendres va passar a disposició judicial, i després de l’acord sobre l’ordenança penal va ingressar al centre penitenciari.

Usant l’associació dels homes maltractats com a plataforma, l’ara empresonat estava ficat en diferents xarxes -Youtube, Twitter, Facebook… fins i tot portals relacionats amb la cerca de relacions sentimentals-. Els continguts més especialment insultants, difamadors, xenòfobs, misògins, homòfobs i de tot ja van ser inutilitzats. És a dir, no s’hi pot accedir malgrat que les denominades ‘miniatures’ encara són visibles en alguns casos. També es poden llegir alguns comentaris que l’home, identificant-se amb noms i cognoms, feia en diverses publicacions digitals.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Realitat
4.

La notícia és que la Justícia continuï expulsant del país a residents. Al meu parer, vulnera drets humans, és una opinió personal que encabeixo en la llibertat d'expressió i opinió (per si de cas). Però seria interessant veure que n'opina el Tribunal d'Estrasburg.

  • 5
  • 2
Justícia?
3.

Benvindo a Andorra, país de cartulina

  • 2
  • 2
Exageració. Que li passa a la societat?
2.
Pot no agradar el que diu, potser condemnable i em sembla bé. Però perdó? Presó i expulsió a un resident de llarga durada per les seves opinions per menyspreables que siguin? Veig opinions molt més fortes cada día envers altres coses. No ens estem passant? Imposar penes econòmiques, multes ok. Penes de privació de llibertat i expulsió perqué no ens agrada el que diu o s’ha ficat amb els col.lectius PROTEGITS!? Perquè les de “hetero muerto abono pa mi huerto” o altres opinions que s’han vertit envers els de la manada de marras!? No son persones per més delicte que hagin comés? Qui decideix a qué sí i a que no???? QUIN PERILL PER FAVOR
  • 23
  • 4

Comenta aquest article