Successos

Queixes ciutadanes per l’increment de ‘fumetes’ i ‘botellón’ al centre d’Andorra la Vella

La policia fa temps que controla el que denomina ‘zones calentes’ però ni té prou recursos per fer vigilàncies continuades ni tampoc la magnitud del comportament anòmal el pot convertir en objectiu

Altaveu

Ciutadans del centre històric i zones plenament urbanes d’Andorra la Vella lamenten que cada vegada més joves facin ‘botellón’ o fumin marihuana de forma discriminada en espais cèntrics de la capital. Els ‘denunciants’ entenen que són pràctiques molt sovint associades a la joventut i que no cal fer-ne una repressió absoluta, però demanen a les autoritats que siguin capaces de conscienciar els ‘actuants’ perquè no malmetin la imatge d’indrets emblemàtics ni que afectin la normal convivència amb els visitants.

Diverses fonts policials han reconegut tenir controlats diverses denominades ‘zones calentes’, en les quals es fan vigilàncies tot sovint. Ara, fer un control absolut i permanent, a banda que possiblement deixaria de ser efectiu, tampoc no és possible. Per dues coses almenys. D’una banda, perquè no es disposa de prou efectius per dur a terme aquestes tasques. I, de l’altra, perquè l’actuació policial tampoc no sol ser proporcional a la magnitud del suposat comportament anòmal.

També és cert que amb el bon temps, les pràctiques, les que sia, a l’aire lliure, incrementen. Els veïns, però, lamenten que a plena llum del dia, en certs espais del barri antic, es pugui veure joves fumant porros o bevent. Evidentment, però, aquestes activitats es duen a terme amb més freqüència i volum durant la jornada nocturna. Alguns dels comunicants han lamentat, per exemple, que al pujador del camí de les Canals s’hi facin ‘reunions’ nocturnes diàries de joves fumant marihuana i fent ‘botellón’.

Justament, aquest darrer és un dels punts que la policia ja considera ‘calents’ i que sobretot durant l’època escolar, de dia i per evitar males pràctiques amb menors, ja s’hi fa un control específic força notable. Però, com s’ha dit, no es pot cobrir totes les hores ni tampoc no és la pretensió. A nivell policial, segons les fonts consultades, no s’hauria experimentat un especial increment de pràctiques com les descrites. La posada en marxa de la nova legislació en matèria de seguretat pública serviria per endurir sancions en alguns casos. Les queixes ciutadanes també serveixen sense voler fer cap escarni de la situació.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Mar
5.

Solución : EDUCACIÓN

  • 1
  • 0
Que fa la policia
4.
Avui mateix, a les 15h00 , dos nois s'estaven posant fins dalt de farina a la zona d Sant Ermengol , Rec del solà. No s'han pas amagat , han seguit amb el seu ritual com si no passés res. Es a dir no hi por a la repressió , ni al q diran , ni a la policía . Així anem , quina pena de societat. Que passa si un cop ben col·locats els hi agafa per agredir algun nen!! Per cert estaven dins el cotxe , després conduiran i potser tenen un accident i maten algú. Quedarà con una notícia més ???? Q fa la policia ???
  • 5
  • 0
Humanae vitae
3.

Educa al nen d'avui i no hauràs de castigar a l'home del demà

  • 5
  • 0
Audissou
2.

Ces jeunes doivent sûrement avoir des parents ........................

  • 0
  • 0
La culpa no es del Jovent
1.

La Señora Marsol no es de la meva devocio, almenys a fet un PARK PEL JOVENT, a Santa Coloma, Andorra es un pais amb espais per nens petits i vells, el jovent no te locals, ni te parks, ni te res, en aquest pais sols fomentem colonies esta sense canalla o festes majors....

  • 8
  • 1

Comenta aquest article