Empreses

Allau de reclamacions a Crèdit Andorrà per una nova comissió d’administració de 21,90 euros

L’entitat va girar aquest dimarts el primer càrrec, que preveu trimestral, per a tots aquells dipòsits que no hi tenen una nòmina associada o no són titularitzats per pensionistes o menors de 18 anys

T. S.

Es gira feina per als gestors de Crèdit Andorrà. L’entorn europeu, més que avantatges, porta inconvenients als clients del país. Des d’aquest dimarts, l’entitat verda aplica una comissió d’administració de 20 euros més 1,90 d’IGI a tots aquells comptes que no hi tenen associada una nòmina. Certament, són comissions que bancs d’altres països cobren des de fa temps -i que en funció de la bonhomia del gestor i la ‘qualitat’ del client s’acaben suprimint- però que al Principat encara no havien arribat. L’homologació internacional té aquestes coses.

Segons que ha pogut constatar l’Altaveu de gent afectada, aquest mateix dimecres diversos clients que han vist com se’ls han descomptat els 21,90 euros de comptes on no hi reben nòmina -malgrat que puguin tenir la nòmina associada a un altre compte de la mateixa entitat- han començat a contactar amb els seus respectius gestors per saber què passava. De manera confidencial s’hauria informat que la nova comissió s’ha començat a girar aquest dimarts i que es preveu de girar-la cada tres mesos.

L’entitat no ha comunicat la decisió per cap conducte als clients, que s’ho troben de fet i sense més. Les fonts consultades han advertit de la situació -de moment, la resta de bancs no han posat en marxa la mesura malgrat que no es descarta que tinguin alguna de les entitats la intenció d’implementar-la- i han explicat que és especialment greu en el cas de persones que estan estudiant, que estan jubilades o que són laboralment autònomesEn cap de les tres situacions anteriors, formalment no hi pot haver de cap manera una nòmina oficial assignada al compte i la comissió s’aplica automàticament i sense filtres. Com que a més, joves o gent gran, tot sovint, són de poc consultar els moviments bancaris, es poden trobar, si passa el temps, que en uns mesos se’ls hagin tret dos o tres ‘tongades’ d’aquesta comissió, que aviat poden ser seixanta eurets. No obstant això, Crèdit Andorrà aplica dues exoneracions a la principal que no és cobrar la comissió a aquells comptes on hi ha una nòmina domiciliada: el càrrec no s'aplica ni als menors de 18 anys ni a les persones que perceben una pensió.

“Els gestors es menjaran les queixes durant dies perquè la mesura s’aplica de manera indiscriminada i els clients afectats han començat a queixar-se”, han assegurat les fonts. Molts clients estan reclamant el retorn dels imports. Depèn de la negociació que es fa amb cada gestor personal que l'operació reeixeixi o no. El fet que l'aplicació de la nova tarifa no s'hagi comunicat per cap via està comportant un malestar suplementari a la implementació de la comissió.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
prou
40.

....amb nocturnitat i alevosia, per a que ningú o molt pocs s'assabentaren!!. Això ès molt greu, no teniu un departament de comunicació? Ara només queda tancar el compte.

  • 0
  • 0
Indignada
39.

Abril a Juny han tingut 3 mesos per avisar que cobrarien aquesta comissió, jo tinc 3 comptes m'han 3 vegades 21,90, vergonyós i lladres! Això si et truquen de seguida quan volen fer publicitat d'algun seguro, i et truquen cada dia insistint...patètics!!!

  • 4
  • 1
Indignada
38.

Ens cobren la comissió trimestral, és a dir d'abril a juny, han tingut 3 mesos per avisar als clients i res, directament et cobren la comissió, jo que tinc 3 comptes i una amb nòmina m'han cobrat 21,90x3, 65,70€ pel morro per 1 sol client, imagineu-vos cuanta pasta han recollit per tots els clients...VERGONYÓS!!!! LLADRES!!

  • 5
  • 1
Ira3
37.

Tornant de vacances tanco el compte!! Colla de lladres. Tinc la nòmina al groc, per tant, tot al mateix banc, així menys despeses. Adéu Crèdit!! Ens truqueu per mil tonteries i per vendre productes, i per avisar d'aquesta comissió res. Quina falta de respecte cap als vostres clients. Com és que no es comunica un canvi així?

  • 10
  • 1
Ka
36.

Ademés es sumen els 10,95€ que cobren desde fa dos mesos per descoberts.. sense avisar ningú tampoc! Tela, tanco el comte ja.

  • 7
  • 1

Comenta aquest article