Societat, Infraestructures

El terreny de davant del Punt de Trobada, en perill d'esfondrament

El deteriorament dels ancoratges, les tempestes i la fondària de l'excavació obliguen a adoptar mesures de consolidació

B. N.

El terreny que hi ha enfront del centre comercial Leclerc-Punt de Trobada de Sant Julià de Lòria presenta un perill real d'esfondrament. El mal estat dels ancoratges i les primeres tempestes de l'estiu han fet augmentar el risc. Durant les obres es va excavar a molta fondària i amb el pas del temps la muntanya s'ha anat fent inestable. Diversos tècnics han coincidit en assenyalar que cal adoptar amb urgència unes mesures de consolidació del terreny, i més tenint en compte que és a tocar de la CG1, una via amb molt volum de circulació.

Les obres van ser iniciades pel propietari del Leclerc-Punt de Trobada amb l'objectiu de construir un altre centre comercial a causa de les dificultats per renovar l'arrendament en la ubicació actual. El tema està pendent que es resolgui el procés judicial per la demanda presentada per la família Cachafeiro -actuals llogaters del centre-, que rebutja el nou contracte de lloguer previst pels propietaris del terreny, la família Mallol, amb l'empresa Pyrénées

Els promotors del nou centre comercial van pagar la llicència d'obres, al voltant d'un milió d'euros, al comú de Sant Julià de Lòria, la qual cosa va permetre a la corporació aleshores dirigida per Montserrat Gil d'equilibrar els comptes. La llicència, però, va caducar i ara si es vol construir s'haurà de tornar a pagar, i per la mateixa quantitat.

Mentrestant, el terreny ha anat perdent consistència i l'única acció que s'ha fet és més estètica que pràctica: canviar la tanca de protecció del terreny amb la carretera, més que res perquè els turistes que entren al país no tinguin una mala imatge. També ha desaparegut de la zona un radar de trànsit. El terreny és veí amb la deixalleria comunal laurediana.

 

 

Comentaris

Esteban
9.

El problema aquí no es amb els Cachafeiro si no amb els organs del govern nacional o comunal que està a càrrec del control tecnic del mur. La pregunta es, per que no controlaban l'estat del mur com ja havien denunciat el seu mal estat??? O tenim ministeris i departaments tenics que observan i no controlan? El meu pare que era alcalde del nostre poble a California faria rodar el cap del responsable del govern municipal, no el empresari!

  • 4
  • 0
Rita
Nomes es veu lo negatiu dels Cachafeiro i tot el positiu q han fet i a moltes families q Els hi han donat treball aixo no es veu ?? Ni tot es tant dolent i tot es tant bo...... pero crec q ya está be de maxacar tant a la familia cachafeiro PROU tbm son persones humanes
En resposta a Rita
Ciutadà andorrà
8.
Me’n alegro de veure que hi ha comentaris que reconeixen que la familia Cachafeiro també ha fet coses BONES pel país. Donen feina a moltíssima gent i algunes de le obres que es mencionen no s’han dut a terme a l’espera de resolució de conflictes judicials o d’autoritzacions vàries. No és just que se’ls matxaqui quan hi ha famílies andorranes de tota la vida que n’han fet de més grosses i es passejen amb el cap ben alt pel país (només cal llegir El andorrano; que abans de ser publicat ja ho sabia tothom el que alguns van fer per aconseguir fer fortuna).
  • 4
  • 1
Rita
7.

Nomes es veu lo negatiu dels Cachafeiro i tot el positiu q han fet i a moltes families q Els hi han donat treball aixo no es veu ?? Ni tot es tant dolent i tot es tant bo...... pero crec q ya está be de maxacar tant a la familia cachafeiro PROU tbm son persones humanes

  • 11
  • 7
La Perdiu
Els Cachafeiro ens han acostumat a suportar bestieses en tema de construcció. Han ensorrat literalment l'hotel Roc de Caldes, que havia sigut un temps el mes luxós d'Andorra, amb una estructura gegant de formigó que no s'acabarà mai. Han alçat un hotel fantasma, el Starc, al bel mig d'Andorra la Vella, que no ha obert mai portes. L'antic garatge Peugeot, el mes flamant d'Andorra a la epoca, l'han matat per fer un magatzem ple de merdes procedent de la xina. I la resta. Com aquest local de Prada Ramon, amb la façana blava estil egipto feta amb un material que costava una fortuna que, si me'n recordo be, ha acabat sent una mena de ferreteria després de voler mantenir-hi comerços de luxe. I la resta que us deixo fer-ne l'inventari. Les "Cachafeirades" que han embellit el país: vaja patrimoni. "O tempora o mores"...
En resposta a La Perdiu
Albert
6.

Tota la raó, però per molt que s'esforcin no superaran al nostre Govern (The Cloud, Casino, superplataforma de Soldeu, la patètica estació "internacional" d'autobusos, etc), al Comú de Sant Julià amb les diferents parides perpetrades a Naturlàndia, i altres bestieses que estem pagant entre tots els pobres habitants d'Andorra. Aquesta família no tenen gaire idea d'inversions immobiliàries, però juguen amb els seus diners, no?

  • 21
  • 2
Cachafeiros
5.

Aquesta familia sempre igual... al limit...

  • 11
  • 0

Comenta aquest article