Societat

Una de cada dues queixes al Raonador és pel preu dels lloguers

Reivindica a la Comissió Nacional d'Habitatge que els comuns facin del tema una prioritat

La Comissió Nacional d'Habitatge s'ha reunit aquest divendres a Govern.. SFGA
La Comissió Nacional d'Habitatge s'ha reunit aquest divendres a Govern. | SFGA

Altaveu

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila ha pres part a la Comissió Nacional de l'Habitatge amb una reivindicació clara: que els comuns facin del tema una prioritat. Actualment, una de cada dues queixes al Raonador està vinculada amb el preu dels lloguers. Segons el Raonador, els lloguiers s'haurien de congelar fins que es trobin solucions estructurals. Des d'aquest divendres, la Comissió passa a ser Taula d'Habitatge.

La Comissió Nacional d'Habitatge s'ha reunit aquest divendres presidida pel cap de Govern, Xavier Espot. Durant la trobada, el Raonador del Ciutadà, Marc Vila ha demanat que els comuns facin del tema de l'habitatge una prioritat. També ha explicat que una de cada dues queixes que rep està relacionada amb el preu dels lloguers, que, segons ell, s'haurien de congelar.

Sobre aquest tema, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha recordat que la posada en marxa de la llei de mesures urgents, que inclou la pròrroga dels contractes de lloguer, ha frenat l'augment de preus tot  i que no es partidari que "s'etenitzi". Filloy també s'ha referit a la creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge que encara es troba en una fase preliminar.

La Comissió nacional d’habitatge es converteix en la Taula d’habitatge

A la propera reunió de la Comissió que serà el mes de setembre hi haurà més informació. Pel moment, alguns integrants del departament d'habitatge visitaran diversos països europeus per veure quins models utilitzen i, entre ells, el que es podria adaptar millor a les necessitats d'Andorra. La reunió d'aquest divendres ha servit també per convertir la Comissió en Taula d'Habitatge.

El nou ens, que recull i consolida tota la feia feta fins ara per la comissió, té com a objectiu crear un òrgan consultiu i de participació que sigui el punt de trobada dels agents andorrans públics i privats implicats en l’habitatge. L’objectiu és contribuir al diagnòstic de la situació, al disseny de propostes adreçades a la millora i per fer el seguiment de les actuacions que s’emprenguin. El decret de constitució de la taula serà aprovat pel consell de ministres del proper dimecres. En la intervenció inicial, Espot ha demanat i encoratjat a tots els actors implicats en la situació, tant públics com privats, a accionar les palanques pròpies per impulsar accions efectives i sostenibles a llarg termini.

 

 

 

 

                                                  -


                                                                                                         

Comentaris

joan trillo insua
no mes pensions de lloguer per les personas amb discapacitat.me sembla que hay discapacitats.de primera i de segona. como es mi caso i el de moltes persones amb discapacitat,.sr cap de govern.
En resposta a joan trillo insua
Magda Est
4.
En quant a quantitats de queixes , hi ha diversitat de les mateixes , en vers al llogrer alt , i disparat a un unic sector Turisme , error en la humanitat , tot te una mitja equilibrada , i continua haven pisos buits i gent del pais sense casa o pis , visquen en pensions , Per altre lloc , queixes sobre injusticies , i vulneracio de drtes menors i drets home reconeguts i garantit de respescta en llei i de Constitucio , Que realment se estan fen judicis arbitraris , sense respecta cap article de Conveni Nacions Unides , com de Conveni Drets Fonamentals , desamparant a persones , de drets de manera farçada , e son intangibles per drets a dignitat ,igualdad ,llibertat , drets i deures son de tothom a respectar , drets a judici just , drets a defensa efectiva ,drets del menors , drtes hosme ,e respecta la llei qualificada de la justicia , el que fa que qualsevol persona jurada ,de no respectar algun dels mateixos , dona lloc al art 47 del dret a sol-licitar , revisió de judici urgent e amb jurisdiccio imparcial , el jutament de la salvaguarda de la dignitat de persones , conste a de ser garantida a no inculpa algu de manera forçada e intencionada , retencio de persones contra voluntats, tractaments contra voluntat en contra salud prioritaria , i atacar amb problemes mentals a tota persona , debil , o desconeixadora dels seus drtes i no ben assosrats dels mateixos , Omissio i limitacio l´acces a justicia i drest , Fa abus de procediment de judici i mal funcionament de justicia , e posa en conflicte al ESTAT DE PAIS EN CONVENI NACIONS UNIDES,
  • 0
  • 0
Animals
3.

Preus elevadíssims i a sobre no es permeten animals a la gran majoria, perquè serveixen els dos mesos de fiança??

  • 1
  • 0
No han pujat tant
2.

Quan jo vaig arribar a Andorra el 1996 pagava 75.000 pessetes de un estudi al aparthotel Maragall i en guanyaba 85000. Que era el salari mínim. Viure sol era casi imposible. Si ho transformeu en percentatge veureu que en més de 20 anys res ha canviat

  • 5
  • 0
joan trillo insua
1.

no mes pensions de lloguer per les personas amb discapacitat.me sembla que hay discapacitats.de primera i de segona. como es mi caso i el de moltes persones amb discapacitat,.sr cap de govern.

  • 1
  • 3

Comenta aquest article