Medi Ambient

Campanya del Govern per suprimir les bosses de plàstic de la secció de fruita i verdura

En repartirà de tèxtils reutilitzables de manera gratuïta

Altaveu

El Govern vol suprimir les bosses de plàstic de la secció de fruita i verdura i n'ha adquirit de tèxtils reutilitzables que es repartiran de manera gratuïta. La iniciativa s'emmarca en el Pla Nacional de Residus i l'objectiu és prioritzar la prevenció de residus.

El Govern ha preparat una acció el 3 de juliol, coincidint amb el Dia internacional lliure de bosses de plàstics. L’executiu ha adquirit bosses tèxtils reutilitzables per fer servir en la compra de fruita i verdura i així minimitzar el consum de plàstic d’un sol ús. Es repartiran de manera gratuïta en col·laboració amb vuit centres comercials declarats com a productors singulars de
residus, que en faran la distribució.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla Nacional de Residus, és una acció de prevenció encaminada a sensibilitzar la població envers uns hàbits de consum més sostenibles i es suma a les accions derivades de l’aplicació del Reglament per a la reducció del consum de les bosses de plàstic del 17 de maig de 2017.

La finalitat era reduir el consum d’aquest tipus de bosses en les caixes, regular-ne la distribució i fomentar l’ús de les reutilitzables. Amb aquesta campanya, el Govern vol fer un pas més en el compliment dels objectius marcats per tercera revisió del Pla Nacional de Residus per al període 2017-2020, prioritzar la prevenció de residus i fomentar l’ús de materials reutilitzables en la compra, reduint l’ús dels plàstics.

Comentaris

cris
4.

No se perque us queixeu tant, sabeu que aixó redueix moltisim el fet dels plastics? Si serveix, perque son pasos que tots podem donar i som moltisimes persones. Dient aixó, es diu molt de la persona, que es queixa perque si. Ha costat molt que fiquin aquestes alternatives, s'ha de valorar. Es te que millorar MOLT, pero pitjor es, no suprimir totes aquestes boses, que contaminen moltisim i cada dia potser es gasten un miler.

  • 0
  • 1
Ferran
3.

Una altra tonteria que no serveix per res. Tots els productes que venen els supers envasats en plàstic... Es una xorrada això de les bosses de la fruita.

  • 0
  • 2
hierbabuena
2.

al final estos idiotas van a quitar hasta los guantes de latex.....
se ve claramente por el tamaño de las bolsas de basura que ni el 20% de la gente recicla aún teniendo cubos al lado de casa para ello.
se necesita mucho más para convencer a la gente de que es necesario reciclar

  • 0
  • 1
Knut
1.

Bolsas de plástico es la mejor alternativa ! Y la peor ... las bolsas de algodón ecológico!!

Mira el estudio hecho por el gobierno de Dinamarca

https://www2.mst.dk/udgiv/publications/2018/02/978-87-93614-73-4.pdf

  • 0
  • 2

Comenta aquest article