Mobilitat

Govern tanca el tram final de la carretera de la Coma d’Arcalís per ‘promoure’ el telecabina i turisme ciclista

A partir de l’edifici de l’Hortell ja no es podrà circular per la via durant les hores centrals del dia 1 de juliol i fins al 15 de setembre en una mesura que es justifica per l'interès mediambiental i turístic

Altaveu

El tram de la carretera CG-3 que va de l’edifici de l’Hortell a la Coma del Forat, a Arcalís, es tancarà al trànsit a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre en les hores centrals del dia. La mesura s’ha acordat formalment a petició del comú d’Ordino i la Federació Andorrana de Ciclisme. Suposadament, respon a un interès mediambiental i turístic, però a ningú no se li escapa que l’hivern passat es va posar en marxa un telecabina, el de Tristaina, i se li vol donar vida. Això sí, el giny és gratuït per a tots els andorrans i residents mentre duri el tancament viari. 

L'estació no hauria participat en la presa de cap decisió. Això sí, el comú ordinenc considera un punt d'atracció turístic l'aprofitament d'aquell tram de carretera. I en la concessió atorgada a Secnoa s'hi deixa clar que si es tanca la carretera, l'empresa ha de posar en marxa, ho vulgui o no, el telecabina. El tancament al trànsit rodat es farà de l’1 de juliol fins al 15 de setembre entre les 8.30 i les 17.30 hores i es va acordar a la Taula Nacional de Mobilitat després de rebre les demandes abans citades. El tancament d’aquesta via durant el període estival vol evitar, sobre el paper, la contaminació atmosfèrica a la zona i posar fre al deteriorament del paisatge, així com possibilitar el desenvolupament de noves activitats a l’estació d’Ordino-Arcalís. 

En aquest sentit, tant el comú com la Federació apunten que aquest tram de la CG-3 ha estat final d’etapa en diverses ocasions de proves ciclistes de renom internacional com Le Tour de France o la Vuelta a España i d’altres nacionals, com la Volta als Ports. Per això creuen que el tancament de la via als vehicles de motor ajudarà a potenciar el turisme ciclista i fomentarà l’activitat econòmica del país. 

Tot i aquesta prohibició al trànsit rodat, es podrà accedir a la Coma del Forat amb el nou telecabina panoràmic, que serà gratuït per a andorrans i residents mentre duri el tancament de la via. A més, els ramaders que hi tinguin bestiar pasturant sí que podran accedir-hi en vehicle mitjançant una acreditació. 

 

Comentaris

Joan Manel Pasco
4.

S’ha pensat amb el pescadors

  • 0
  • 0
Cardelús
3.

evitar la contaminació atmosfèrica a la zona i posar fre al deteriorament del paisatge? jajajaja em pixo de riure... i quan els ha importat això? veure ultratrail..... això sí que és impacte medioambiental...

  • 3
  • 2
Francesc
2.

No sabien com justificar de tancar una infrastructura pública per afavorir un telecabina privat. Ens deixarem fer? Vergonyòs!

  • 6
  • 1
Franc-Parler
1.
Non mais VRAIMENT, quand est ce que ces betises vont cesser? Nous sommes deja envahis par ces pedalopettes de partout, ils sont les Maitres Absolus de la route et font tout strictement selon leur bon Plaisir! Pourquoi devons nous etres assujettis a un transport en commun public si nous voulons faire une promenade en famille avec les chiens depuis La Coma? Si je comprends bien les mangeurs de graines sur leurs pedales font donc la loi car si un automobiliste a le malheur de toucher un velo qu'il n'aurait pas vu dans un virage il est immediatement coupable. Andorre perds de plus en plus ce qui fut son attractivite...
  • 5
  • 4

Comenta aquest article