Errors en l'examen de matemàtiques de la prova del BAC

El ministeri d'Educació francès diu que no influiran en la correcció

Comentaris

El Lycée Comte de Foix
El Lycée Comte de Foix
Els exàmens de matemàtiques en les proves per obtenir el batxillerat i accedir a la universitat estan de pega. A principis de mes, els alumnes de lal POB PRO (les proves oficials de batxillerat dels alumnes que venen d’FP) del sistema andorrà han mostrat el seu malestar per l’examen de matemàtiques que han realitzat perquè contenia uns exercicis per als quals no els havien preparat durant el curs. Aquest divendres, els alumnes del Lycée Comte de Foix han fet un exàmen de matemàtiques que contenia diversos errors

Els errors han afectat les sèries ES (Econòmica i social), ES especialitat matemàtiques i la S (científica). A la sèrie ES es demanava als alumnes que donessin una "matriu d'adjacència", que és una matriu quadrada que s'utilitza com una forma de representar relacions binàries.

 El que calia donar, però, era una "matriu de transició" o de probabilitat, que s'utilitza per descriure les transicions en una cadena de Markov. que és una sèrie d'esdeveniments, en la qual la probabilitat que passi un esdeveniment depèn de l'esdeveniment immediat anterior.

Un altra error en l'enunciat ha afectat els candidats de la sèrie S. En un lloc on es feia referència a que "les quatre preguntes de l'exercici són independents" quan hi havia cinc preguntes. Una altra pregunta estava relacionada amb l'annex 1 quan havia de ser l'annex 2.

El ministeri d'Educació francès ha informat, en un comunicat, que després de detectar-se els errors s'ha informat als vigilants dels exàmens i que aquests no influiran en les correccions.

 

 

 

 

 

Comentaris

Trending