Economia

Crèdit Andorrà prepara una emissió de bons per mirar de reforçar la seva solvència

L’operació comportarà, sí o sí, una davallada en el compte de resultats a raó de sis milions d’euros per any

T. S.

Que la banca andorrana no ho està passant bé és una evidència. Que algunes empreses tenen més problemes que d’altres tot i la seva dimensió, també. En un intent de guanyar múscul, amb l’objectiu de reforçar el seu rati de solvència sense haver de fer una ampliació de capital, Crèdit Andorrà està ultimant una emissió de bons subordinats que, entre altres coses, li hauria de permetre mantenir la inversió creditícia, per exemple, però que per altra banda condicionarà els futurs exercicis quant als beneficis.

Fonts del sector bancari han explicat que l’emissió de bons segueix l’estructura d’aquest tipus d’operacions. És una emissió estàndard a deu anys que el banc pot decidir cancel·lar, retornant íntegrament el capital que hi hagi invertit l’adquirent, a la meitat del període. Les fonts consultades el que no han pogut confirmar és a quin ‘públic’ va adreçada l’emissió. Però altres detalls sí que estan clars. Ja s’ha dit que es tracta d’una emissió a deu anys, i s’intenten endossar cent milions d’euros.

Una de les qüestions més remarcables és el rendiment que s’ofereix: el 6%. Vist com està el mercat, és una aposta forta que té, alhora, un fort impacte també en el compte de resultats. Cada any Crèdit Andorrà haurà de desemborsar sis milions d’euros per satisfer els interessos que ofereix en aquesta emissió. Això és, per tant, una reducció directa de sis milions en els guanys que l’entitat obtingui cada exercici durant la propera dècada, en principi.

Amb aquesta operació, el banc verd mira de salvar o almenys de donar una mica més de múscul al seu malmès rati de solvència. Alhora, incrementa també els seus fons propis. Els bons són considerats fons propis de segon nivell. Les accions, que no és el cas, ho són de primer. Experts en el sector han explicat que una operació d’aquesta mena permet, també, poder mantenir el nivell d’inversió creditícia i, fins i tot, intentar augmentar-lo.

Comentaris

Jordi
Als clients petits ens feien de menys, només els importaven els grans comptes.
Ara que hem marxat la majoria dels petits que comprin bons els seus grans clients
En resposta a Jordi
Lluis
13.

Ho pots dir mes alt pero no mes clar!!!
Totalment d’acord!

  • 5
  • 0
David
12.

Este banco ha tratado a la clase media trabajadora como una mierda. Ahora a llorar a Lourdes.

Un saludo de un cliente que se fue de Credit hace un par de años para no volver jamas!

  • 5
  • 0
Es recull el que es sembra.
11.

Sóc clienta des de fa molts anys. Un dia els vaig demanar idees per fer alguna inversió, i em van etzibar que, per norma de la casa, no acceptaven cap proposta de menys de 30.000 € (jo en tenia una mica menys). Evidentment vaig portar els diners a un altre banc, que no em va posar cap problema. Ara necessiten líquid com sigui, assejant als clients per telèfon per vendre unes assegurances que fan vergonya, o emetent bonus trampa. Amb mi que no comptin.

  • 6
  • 0
Jordi
10.

Als clients petits ens feien de menys, només els importaven els grans comptes.
Ara que hem marxat la majoria dels petits que comprin bons els seus grans clients

  • 7
  • 0
Miki
9.

Deuen estar molt fotuts per donar un 6% de interes, quan el interbancari esta aprop 0%. Aixo em recorda a Rumasa.C.A., quien te ha visto y quien te ve!!

  • 7
  • 0

Comenta aquest article