La primera proposta legislativa del PS intentarà impulsar l’habitatge públic

La pretensió socialdemòcrata és que “des d’ens públics, s’inverteixi en habitatges; que es puguin rehabilitar o fer per posar al mercat a preus assequibles”

Comentaris

-
-
La primera iniciativa legislativa que presentarà el grup parlamentari socialdemòcrata tindrà a veure amb la promoció de l’habitatge públic. Així ho ha explicat el seu president, Pere López, que ha avançat que el principal objectiu del text serà impulsar la inversió per part d’organismes públics per a la rehabilitació o construcció de pisos que puguin sortir al mercat de lloguer a un preu assequible. 

El president del Partit Socialdemòcrata (PS) ha fet l’anunci durant l’entrevista concedida al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió (ATV). El conseller general socialdemòcrata ha remarcat que, lluny de millorar, la situació del mercat de l’habitatge empitjora i, per això, entén que ha de ser objecte de “la primera iniciativa legislativa que treballem”. Així, ha apuntat la voluntat en les setmanes vinents de presentar una proposició de llei sobre la qüestió. “L’objectiu és que, des d’ens públics, s’inverteixi en habitatges; que es puguin rehabilitar o fer per posar al mercat a preus assequibles”, ha explicat el parlamentari socialdemòcrata, que ha recordat que aquest era un dels punts claus del programa electoral amb el qual el PS va presentar-se a les eleccions generals. 

López també ha valorat la composició del nou Govern, format amb la coalició de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos. “És molt continuista; segueixen molts ministres”, ha afirmat, per després recordar la contradicció entre “qui es va presentar i deia que s’havien fet malament les coses i que calia un canvi” i qui ara forma part d’aquest executiu, referència clara a qui va ser soci en les coalicions territorials de d’Acord. “Hi havia un compromís amb els ciutadans. No entenc la lectura d’oblidar-se de tot el que es va dir en campanya. Nosaltres estem compromesos amb les qüestions del nostre programa i del d’Acord”, ha manifestat, per remarcar posteriorment que, després de la formació de l’executiu de coalició, “l’única alternativa real amb força electoral i ganes de canviar les coses és el PS. Som els únics amb un projecte sòlid i que vol un canvi real al país”.

López també ha deixat clar que, des del PS, es té la intenció de posar la despenalització de l’avortament a sobre de la taula. “Tocarà parlar-ne. És un debat necessari; una qüestió de modernitat de l’Estat i que és ineludible”, ha comentat, per criticar posteriorment que “hi hagi qui vulgui defensar la tesi que no es vol jugar amb un escenari catastrofista irreal”. Així, ha deixat clar que, en cap cas, la despenalització de l’avortament ha de posar en risc la independència d’Andorra, com han insinuat els darrers dies alguns càrrecs electes de DA. “Som un Estat de dret, membre d’organismes com l’ONU o el Consell d’Europa. Modificar la Constitució no farà perdre aquesta condició. Jugar amb l’escenari de la por amb unes afirmacions des del punt de vista de legalitat internacional infundades, és inacceptable”, ha comentat. 

Dos altres punts abordats durant l’entrevista han estat la negociació per l’acord d’associació i la llei de Funció Pública. Sobre el primer, López ha lamentat que “estem igual: sense cap document ni explicacions i amb informacions que es contradiuen les unes amb les altres”. Sobre el segon, ha remarcat que “hi ha una disputa entre liberals i demòcrates” i que “és evident que no s’han posat massa d’acord en aquest punt i ara hi ha un escenari on algú haurà de recular i hi haurà un guanyador i un perdedor”.

Comentaris

Trending