Esport

L’Andorra-França, una ‘oportunitat perduda’ per mostrar-se al món (del futbol)

Els molts seients buits combinat amb el fet que feia temps que s’havia anunciat que les entrades estaven esgotades causen indignació tant dins el país com en les regions franceses properes

T. S.

Promocionalment, institucionalment, el partit de futbol entre Andorra i França de classificació per a l’Europeu del 2020 ha estat una oportunitat perduda. Ja no per les duríssimes crítiques dels mitjans de comunicació francesos a les instal·lacions, especialment a la gespa artificial que el Govern de Toni Martí va decidir col·locar contra la voluntat d’una UEFA que estava disposada a pagar un material més bo, també per la buidor de les graderies. En molts aspectes, i així ho han assegurat diverses fonts, l’ombra allargada de l’escàndol de la FAF, de l’‘Operació Cautxú’, va planar sobre l’Estadi Nacional.

Molts col·lectius francesos, tant residents al país com habitants de regions relativament properes al Principat, han lamentat la pobra imatge que oferien unes grades en moltes ocasions buides, un fet que contrastava amb l’anunci, des de fa temps, setmanes, mesos fins i tot, que estava tot venut i que era impossible trobar localitats. Cert que la mala visibilitat que ofereix l’antic Camp del Consell fa que molts habituals de l’estadi deixin de bones a primeres les seves butaques i prefereixin estar dempeus al capdamunt de la instal·lació o en els passadissos. Però també és cert, asseguren fonts coneixedores del cas, que la FAF va repartir invitacions a tort i a dret i que moltes d’aquestes invitacions van acabar a la bassa. Sense usar-se.

Les moltes clapes que va mostrar la retransmissió televisiva en obert feta pel canal francès M6, per exemple, van dur la indignació de seguidors de la selecció de Deschamps que haurien volgut desplaçar-se al país i als quals els van dir que no calia que ho fessin perquè no trobarien entrades. La imatge oferta a les graderies ha portat moltes crítiques. Avui mateix era temàtica de comentari en molts cercles francesos, que no entenien la situació. Més entenedora, almenys en part, era la situació que es va viure a la llotja, també amb molts seients lliures. Aquí sí que és d’allò més clar que la situació que viu la federació, amb la lupa de la Justícia al damunt, hi té molt a veure.

Formalment, el partit el va presidir, per dir-ho així, el vicepresident de la federació, Alfonso Martín. Les diferències institucionals franceses van fer que al costat de Martín hi quedessin dues cadires buides. La delegació francesa es va situar en un costat de la llotja, aïllada, a la seva, sense dir res ni conversar amb ningú, pràcticament. A l’altre costat de Martín, això sí, la ministra de Cultura i Esports designada però no exercent teòricament encara Sílvia Riva. Algunes fonts consultades van trobar a faltar la presència del cap de Govern, Xavier Espot, tractant-se del primer partit oficial d’Andorra des que ocupa el càrrec i, a més, essent França el rival.

Alts dirigents de la federació com el secretari tècnic David Rodrigo, aparentment ‘desapareguts’, i altres empleats de l’ens, que alhora presideixen clubs de la lliga domèstica, fent tots els papers de l’auca damunt la gespa per garantir la bona marxa del matx. I això enmig de les ferotges crítiques per l’estat de la instal·lació. I una gespa, afirmaven els narradors del partit francesos, que feia tota la impressió d’estar podrida. De fet, fins i tot els propis jugadors andorrans comencen a estar farts de l’equipament on han de jugar de manera oficial, molt pitjor, afirmen, que el de Moldàvia, l’últim viatge realitzat en el marc de l’Europeu.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Joan
9.

Posat a fer... parlem dels himnes? No era occasió de posar-hi alguns artistes consolidats del pais i no la nena que venia bufandes (sense res contra ella, que ho va fer prou bé)?

  • 1
  • 0
hierbabuena
es totalmente falso que las entradas estaban agotadas como el dia de la selección de PORTUGAL porque había bastante gente en la cola donde venden los tickets.

ojalá la UEFA no regale más subvenciones porque es lamentable que los equipos profesionales se quejen de este cesped de mierda, todos concuerdan que es el peor en el que han jugado en su vida.

como este tipo de partidos solo ocurre 1 vez cada 2 o 4 años podrían poner asientos artificiales en el estadi comunal y en el resto de partidos que no va nadie pues sobran asientos en el estadi comunal
es absurdo seguir jugando y compartiendo el campo con el Rugby
En resposta a hierbabuena
Marc
8.

Evidenment que l'estadi nacional és prioritzi quasi exclusivament pel rugby també és incongruent!

  • 6
  • 0
hierbabuena
7.
es totalmente falso que las entradas estaban agotadas como el dia de la selección de PORTUGAL porque había bastante gente en la cola donde venden los tickets.

ojalá la UEFA no regale más subvenciones porque es lamentable que los equipos profesionales se quejen de este cesped de mierda, todos concuerdan que es el peor en el que han jugado en su vida.

como este tipo de partidos solo ocurre 1 vez cada 2 o 4 años podrían poner asientos artificiales en el estadi comunal y en el resto de partidos que no va nadie pues sobran asientos en el estadi comunal
es absurdo seguir jugando y compartiendo el campo con el Rugby
  • 0
  • 0
Marc
6.
D'entrada cal un canvi important de persones a la FAF a tots nivells, estari bé una candidatura de gent de futbol seriosa i que s'estimi al país (Toni Lima, Ilde, Juli Sànchez.....). La FAF està massa qüestionada i això no pot ser, cal un canvi de rumb i mirar pel bé del futbol i no per interessos ecnòmics personals. Els comentaris dels francesos van ser que la gespa est pourrie, lo que no vol dir en cap cas que sembli podrida, es una expressió que vol dir que és un desastre de gespa o molt dolenta!!
  • 9
  • 1
Lamentable
5.
Lamentable veure tants seients buits quan feia més d'un mes que la web de la FAF deia que les entrades estaven exhaurides. Molt dolenta la gestió de les entrades.
D'altra part, ni un bombo ni una xaranga per animar la nostra selecció. Milers de nens del país que juguen en categories inferiors haguessin anat a animar i haguéssim donat una imatge de cohesió de país.
I finalment tractant-se d'un partit a casa i contra França, campiona del mon actual, la representació oficial del nou govern penosa, i el nou cap de govern? Per un cop que es necessiten, sembla que els polítics tenien altres tasques.
Una pena tot plegat!
  • 5
  • 0

Comenta aquest article