Arriba a la Justícia l’obra suposadament il·legal d’un conseller comunal de Sant Julià

La demanda promoguda per un veí de la carretera d’Aixovall es dirigeix formalment contra la corporació per no haver aturat els treballs quan se li va exigir

Estat de la nau en l'inici de la polèmica, el juliol del 2018.
Estat de la nau en l'inici de la polèmica, el juliol del 2018.
La licitud o no d’unes obres d’adequació d’una nau industrial vinculada a l’empresari, advocat i conseller comunal lauredià Joan Albert Farré l’haurà d’avaluar finalment la Justícia. El veí de la carretera d’Aixovall que al seu dia, ara fa gairebé un any, va denunciar que s’estava realitzant una obra major sota el permís per uns treballs menors ha acabat demandant el comú de Sant Julià per no haver ordenat l’atur de les obres i haver-ne ordenat l’enderroc.

La demanda instada per René Pujol ja ha estat admesa a tràmit per la secció administrativa de la Batllia. El veí i propietari no està d’acord amb l’actuació duta a terme per la corporació laurediana davant la denúncia que al seu dia va presentar per infracció urbanística. En l’epicentre de tot plegat hi havia uns treballs que es van fer en una nau de Farré al Prat de la Jaia. La denúncia inicial és del 6 de juliol del 2018.

Mentre el demandant considerava que les obres realitzades a l’immoble, d’estructura i composició essencialment metàl·lica, havia canviat la volumetria del mateix, entre altres coses, i això suposava que es tractava d’una obra major i, com a tal s’havia de considerar. El responsable de la petició del permís, el cap de la minoria comunal, entenia que sols s’estava reparant la nau arran d’uns desperfectes causats pel pes de la neu. Farré sempre ha defensat la legalitat de l’actuació duta a terme.

Però no ho ha entès així Pujol, que manté una tibantor de fa temps amb el propietari denunciat, i que considera que els treballs -amb el suposat beneplàcit comunal- no s’han considerat d’obra major per les implicacions que això tenia. El demandant ja va exposar al seu dia que per l’actuació que s’estava duent al Prat de la Jaia calia que el propietari de l’espai on hi ha ubicada la nau industrial fes les cessions de terreny corresponents per tal que es pugui eixamplar la carretera d’Aixovall fins a l’amplada establerta per llei en relació a les vies secundàries, com és el cas.

Imatge de la nau en què s'està actuant, just a tocar de la carretera general CG6.

Relacionat

El permís d’obra de la discòrdia o la denúncia contra un conseller comunal lauredià per infracció urbanística

Comentaris

Trending