Presidència i Economia assumeix el departament d’Estadística després d’un estira-i-arronsa amb Finances

La secretaria d’Estat d’Economia i Empresa tutelarà una àrea que es considera clau per desenvolupar moltes polítiques i que els darrers temps, sobretot amb el preu de l’habitatge, ha aixecat recels

Comentaris

-
-
El departament d’Estadística canvia de ministeri. Si històricament, almenys les darreres legislatures, l’àrea encarregada de calcular l’IPC o de fer el buidat de dades necessari per saber el nombre d’habitants del Principat estava sota l’aixopluc de Finances, ara estarà a mans del ministeri de Presidència i Economia. O el que és el mateix, deixa el control demòcrata per passar a ser tutelat, el departament, pels liberals.

Segons diverses fonts, hi hauria hagut un notable estira-i-arronsa entre responsables de tots dos ministeris per veure com s’encarava l’estructuració departamental i qui es quedava amb el lideratge d’Estadística. L’estructuració del ministeri ara capitanejat per Èric Jover ja ha estat publicada i en ella no hi apareix Estadística. Les fonts consultades han assegurat que al final estarà sota cobert del ministeri que lidera Jordi Gallardo i, en concret, que serà el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Salustià Chato. 

Per sota, és clar, tot fa pensar que hi haurà un director estricte del departament que, per ara, no hauria transcendit. El que està clar és que qui ha coordinat l’àrea els darrers anys, el català provinent de l’Idescat Enric Ripoll, ja ha conclòs la seva etapa al Principat. Tot fa pensar que serà algú ‘de la casa’ qui comandarà la nova etapa d’Estadística. Un professional que estigui al departament o que hi hagi estat i el conegui a fons.

Els liberals havien estat molt crítics amb la gestió del departament d’Estadística, especialment el tram final de la legislatura i molt especialment arran de dades relatives a l’obertura estrangera i la implantació d’empreses al Principat i, també, a informació relativa a l’encariment dels preus de l’habitatge de lloguer. Un dels motius que hauria portat Liberals d’Andorra a reclamar el lideratge del departament seria, justament, el fet que sota la seva responsabilitat hi queda tot l’àmbit empresarial, la política d’ocupació i, també, la relativa amb l’habitatge.

Comentaris (1)

Trending