Afers Exteriors

El Govern situarà el centre de la Cimera Iberoamericana a Soldeu

Els hotels i la seguretat de la vila canillenca han estat claus en l'elecció

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan. SFG
La ministra d'Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan | SFG

B. N.

El Govern situarà el centre de la Cimera Iberoamericana del 2020 a Soldeu. L'executiu va aprovar el mes de maig la constitució de la Fundació privada del sector públic Oficina Cimera Iberoamericana Andorra 2020 que ha de contribuir a garantir l'organització dels actes per a la trobada internacional que acollirà el Principat amb la presència de caps d'Estat i de Govern d'una vintena de països. Aquesta mateixa setmana es va confirmar el nomenament de Gemma Cano com a directora del departament de la Cimera Iberoamericana. La tria de Soldeu respon a la seva infraestructura hotelera, a la seguretat, i al fet de disposar de salons per a acollir les reunions.

Soldeu serà el centre de la Cimera Iberoamericana del 2020. La infraestructura hotelera i la seguretat han estat determinants en l'elecció, així com altres factors. El Govern va aprovar el mes de maig la constitució de la Fundació privada del sector públic Oficina Cimera Iberoamericana Andorra 2020 que ha de contribuir a garantir l'organització dels actes per a la trobada internacional que acollirà el Principat amb la presència de caps d'Estat i de Govern d'una vintena de països.

Aquesta mateixa setmana es va confirmar el nomenament de Gemma Cano com a directora del departament de la Cimera Iberoamericana. Els treballs s'intensificaran a partir d'ara perquè l'organització és molt complexa.

La Conferència Iberoamericana va atorgar el passat mes de novembre, la Secretaria Pro Tempore (SPT) durant els pròxims dos anys a Andorra, i en conseqüència l'organització de la Cimera Iberoamericana el 2020.  Durant aquest període, Andorra donarà continuïtat al treball que la Comunitat Iberoamericana està duent a terme per a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. La voluntat és vincular aquestes prioritats a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat en diferents àmbits com són l'Educació, la transició energètica i la inclusió social. D'aquesta manera, el lema escollit per treballar durant el 2019-2020 fins a la cimera de caps d'Estat i de Govern que és: "Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030".

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Machu Pichu
Encara no sé ni conec l'interés que hi ha per aquesta cimera ni que c.....s hi fem nosaltres,el que si albiro es que ens costará el que no tenim,en hotels de sis estrelles,tiberis,seguretat etc.etca veure en quin capitol presupostari ho posarem,ja veurem el resultat ostentació de pais ric,el que no s'ha de fer mai segons condells del Manual Digest..
En resposta a Machu Pichu
patrick
4.

l'unic que forçave ere Marti Petit,a ningú li interesse realment, pero EFA, CEA, i 4 palmeros han hagut de claudicar, a veure si Petit Marti, s'está buscant retirement? el que també está content es aquell que té un hotel i li fan parkings, plataformes etc etc per que sobrevisqui...pero clar, aquestes bestieses les paguem tots.

  • 2
  • 0
Miquel
3.

Orgullosos els canillencs de tindre aquesta in frastictura marabellosa
Feliçitats al poble de soldeu

  • 0
  • 2
Kiko
2.

El que estarà encantat , es el que té la majoria d' hotels de Soldeu ...

  • 8
  • 0
Machu Pichu
1.

Encara no sé ni conec l'interés que hi ha per aquesta cimera ni que c.....s hi fem nosaltres,el que si albiro es que ens costará el que no tenim,en hotels de sis estrelles,tiberis,seguretat etc.etca veure en quin capitol presupostari ho posarem,ja veurem el resultat ostentació de pais ric,el que no s'ha de fer mai segons condells del Manual Digest..

  • 14
  • 4

Comenta aquest article