Principadel: dos anys per remuntar i (?) per pagar deutes

Els nous inversors del complex de pàdel i tennis de Santa Coloma n’assumeixen la gestió per intentar aixecar ‘el negoci’ però sota l’amenaça de demandes per serveis i materials no pagats

-
-
Els nous inversors de Principadel, Urban Sports Activa, d'implantació espanyola i que assumeixen alhora la gestió del complex de pàdel i tennis de Santa Coloma, s’han marcat un termini de dos anys per fer remuntar el projecte i convertir-lo en rentable alhora que el dotaran d'altres serveis. Ja ho han fet -via els gestors que suposadament coordinaran el projecte andorrà- en altres indrets d’Espanya, on tenen una part de la seva implantació empresarial, i esperen que el model funcioni a Andorra. Això sí, encara amb l’espasa de Dàmocles que suposen reclamacions de pagaments no realitzats derivats de l’època Lao i dels quals ara mateix tothom es fa el sord. O gairebé.

A les instal·lacions de Santa Coloma s’hi treballa. I es nota. Des de l’entrada dels accionistes andorrans -una de les branques Babot més els germans Altimir-Planes-, el projecte ha experimentat un impuls notable alhora que s’ha redimensionat. Els dubtes que va generar la mort de l’ideòleg i promotor inicial, Miguel Lao, s’han dissipat. I la desaparició de l’empresari hispano-tahitià comportarà un redimensionament del projecte per fer-lo més assumible sense, a priori, deixar de ser ambiciós. 

Ara, això sí, pel moment, ni més World Paddle Tour ni esdevenir un recinte de concerts de primera línia. Seran els nous inversors-gestors els que hauran de veure la viabilitat de certes iniciatives. Urban Sports Activa és la firma que entra en el capital social de Principadel i que aportarà ‘know how’ de gestió a través de professionals com Jaime Astiz, José Manuel Sánchez Bellido o l’extennista professional Pepe Conde Sánchez. Aquest darrer aportarà especialment el seu coneixement en el món de la raqueta, encara que Sánchez Bellido també ha participat en el creixement de clubs de tennis per exemple, a Majadahonda. Urban Sports, d’entrada, té una alta expertesa en la gestió de gimnasos -que poden incloure o no oferta de raqueta- d’un cert nivell. En centres de fitness… De fet, a Santa Coloma la pretensió és dotar-lo d'altres serveis i convertir-lo, salvant totes les distàncies, en una mena d'Anyós Park 2. De fet, el complex canviarà de nom tot just reorienti la seva oferta.



 

La formalització de l’arribada d’aquests nous inversors-gestors permetrà acabar de definir el projecte. Es preveu que abans de final d’aquest mes de juny es presenti el projecte definitiu, que hauria d’estar enllestit a principi del 2020. Aquests dies, per exemple, s’està treballant en l’acabat de la construcció de les pistes de tennis exteriors, les que queden just a tocar del ‘tancat’ originari per al pàdel. Una vegada estigui el complex acabat des del punt de vista urbanístic, d’obra, els nous gestors, segons fonts consultades, es donen un parell d’anys per assolir els objectius fixats. 

Urban Sports, amb experiència sobretot com a empresa en el món dels gimnasos i el fitness, aportarà gestors experimentats com Jaime Astiz, José Manuel Sánchez Bellido o Pepe Conde

Passat aquest període caldrà analitzar l’estat de la qüestió i veure si als gestors-inversors que ara s’incorporen al projecte els continua interessant ser-hi o ja no els convé tant. En certa manera aquest seria el pacte. Impulsar i tornar a ‘renegociar’ l’aliança. De moment Urban Sports aterra amb bones sensacions i bones perspectives. Però també, si no ho sap aviat ho sabrà, tenint en compte que Principadel encara no ha solucionat del tot el deute de la ‘fase Lao’.

L’arribada dels inversors andorrans ja va suposar la renegociació d’una part del deute, ha comportat una injecció almenys de ‘moral’ i l’arribada de nous patrocinadors. Només cal veure els rètols que apareixen en les instal·lacions. Però també és cert que hi ha empreses subministradores de serveis o materials, o de col·locació d’estructures, especialment estrangeres, que no han cobrat les seves feines. O no les han cobrat en la seva totalitat. I les reclamen i les reclamaran.

En alguns casos, el deute es va negociar amb Lao i es va deixar al marge de la societat per esdevenir compromís personal de l’empresari desaparegut. Això caldrà discutir-ho ara amb els hereus d’aquell. En altres escenaris, però, el deute el manté a priori la societat i contra ella s’estarien preparant almenys un parell d’accions judicials que poden arribar pràcticament al milió d’euros. Tot plegat està en mans dels advocats, sí. Però també és cert que en el món de la raqueta un revers ben col·locat o una deixada precisa de l’adversari pot acabar fent molt mal. Per molt que tu canviïs d’entrenador.

Comentaris

Trending