Política

Juli Minoves serà l'ambaixador als Estats Units

El dirigent liberal internacional torna a una missió diplomàtica que ja va ocupar el 1993

Juli Minoves. ALTAVEU
Juli Minoves | ALTAVEU

Bru Noya

El Govern nomenarà Juli Minoves ambaixador als Estats UnitsEl seu nom havia sonat les darreres setmanes per ocupar el ministeri d'Exteriors en virtut del pacte entre Demòcrates i Liberals. Minoves va ser el primer diplomàtic andorrà després de l'aprovació de la Constitució l'any 1993 i va ser, en diferents etapes amb els governs liberals de Marc Forné i d'Albert Pintat, ministre d'Exteriors, Cultura, Cooperació, Turisme, Universitats i Desenvolupament Econòmic a més de portaveu del Govern. En els propers dies es coneixeran els altres ambaixadors i Eva Descarrega podria anar a París. Minoves substituirà Elisenda Vives.

Juli Minoves serà el nou ambaixador d'Andorra als Estats Units, amb residència a Nova York. Després que aquesta setmana s'haguessin conegut els directors del ministeri d'Exteriors, ara és el torn dels ambaixadors. El nom de Minoves, membre de Liberals d'Andorra, havia entrat en escena les darreres setmanes i com a candidat al ministeri d'Exteriors en virtut del pacte de govern entre els Demòcrates i els Liberals. La seva designació, però, no va tenir el consens necessari entre alguns dels futurs ministres. 

Minoves ja va ser ambaixador als Estats Units i a l'ONU

Minoves ja es va encarregar de la primera missió diplomàtica d'Andorra al món el juliol del 1993 després de l'entrada del país a l'ONU. Va ser diplomàtic resident a Nova York, primer com ambaixador d'Andorra a l'ONU, càrrec que va compaginar a partir del 1996 amb els d'ambaixador als Estats Units d'Amèrica i d'ambaixador al Canadà, fins al 1998, moment en què va ser nomenat ambaixador a Espanya, amb residència a Madrid, i no-resident al Regne Unit de la Gran Bretanya, a Suïssa, a Finlàndia, i ambaixador observador a l'Organització Mundial del Comerç.

L'any 2001 va ser nomenat ministre d'Exteriors. Actualment és president d'honor de l'Internacional Liberal i resideix a Barcelona ja que està fent una estada al Centre d'Estudis i Documentació Internacionals (CIDOB). En els propers dies es coneixeran la resta d'ambaixadors i entre ells el destí de l'exministre Eva Descarrega que té molts números per anar a París. També caldrà resoldre la missió a Ginebra després que Josep Casals hi renunciés i que l'experimentat diplomàtic, Joan Forner no hi pugui anar en haver d'ocupar la direcció de Multilaterals. Curiosament, si Minoves va ser el prjmer diplomàtic andorrà, Forner va ser el segon. Ara tots dos tornaran a coincidir a Exteriors.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Marta
21.

L expérimentat diplomatic...si à la cuina de casa seva

  • 0
  • 0
Competència
Berta, si es montés pel seu compte podria fer competència a la teva empresa (si no és que ets funcionària i també aprofitada) i et posaria en perill. Aquest tio és un aprofitat però és molt bo.
En resposta a Competència
Lo bandoler de Llorts
20.

Doncs que ho demostri cony, que generi llocs de treball i beneficis pel peís, que la padrina està pelada.

  • 2
  • 0
Competència
Berta, si es montés pel seu compte podria fer competència a la teva empresa (si no és que ets funcionària i també aprofitada) i et posaria en perill. Aquest tio és un aprofitat però és molt bo.
En resposta a Competència
Berta
19.

Competència: sóc una treballadora, i del sector privat, a on ens treuen bė el suc per cobrar a final de mes. El Sr. Minoves, i molts altres, tenen enfocada la seva vida professional a ocupar càrrecs i escalfar cadires, i quan foten cagades, com en porta unes quantes aquest home, no passa res, no hi ha una llei de responsabilitat política. Si tant bo ės, ell i altres, que ho demostri dedicant-se a algo que no sigui la cosa pública, ja n'estem tips de mantenir tanta paparra.

  • 4
  • 2
Exagerat
Exagerat, si aquí mateix, a Catalunya es pitjor, o al COEX
En resposta a Exagerat
David
18.

A Catalunya no s anomena ambaixador a algu que ha fet un art de viure de la padrina, que ha fet desastres absolute com la questio dels quadruplées, frescos, que ha deixat la reputacio d Andorra pel terra amb el cas Gehry. Es una vergonya absoluta.

  • 9
  • 0
David
En l unic que es bo es per gastar els diners dels altres. Quina caradura de viure de la padrina fins al final. Andorra el pais mes corrupte del planeta.
En resposta a David
Exagerat
17.

Exagerat, si aquí mateix, a Catalunya es pitjor, o al COEX

  • 2
  • 7

Comenta aquest article