Mobilitat

Controls de la policia per les infraccions a les rotondes

El proper dilluns comença una campanya temàtica

Un control de trànsit de la policia al centre d'Andorra la Vella.. ALTAVEU
Un control de trànsit de la policia al centre d'Andorra la Vella. | ALTAVEU

Altaveu

L'augment d'accidents de trànsit a les rotondes ha impulsat la policia a fer una campanya temàtica dirigida a les maniobres incorrectes i als comportaments imprudents dels conductors que puguin derivar en situacions de risc. Aquesta campanya tindrà lloc entre el 10 i el 23 de juny.  Els agents faran especial incidència en el control de certs articles del Codi de la circulació com no regular la velocitat i no extremar les precaucions en encreuaments o rotondes; l’excés de velocitat; canviar de direcció sense observar la presència d’altres vehicles o fer-ho sense advertir els altres vehicles o bé canviar de direcció amb una maniobra incorrecta. 

La policia començarà el 10 de juny, una campanya  de control de la circulació en rotondes que finalitzarà el 23 de juny. Des del cos de l’ordre s’informa, en un comunicat, que aquesta acció ve motivada per l’augment d’accidents de trànsit “pel mal ús o forma de circular a les rotondes” i té per objectiu reduir l’accidentalitat. 

Durant la campanya, els agents faran especial incidència en el control de certs articles del Codi de la circulació com no regular la velocitat i no extremar les precaucions en encreuaments o rotondes; l’excés de velocitat; canviar de direcció sense observar la presència d’altres vehicles o fer-ho sense advertir els altres vehicles o bé canviar de direcció amb una maniobra incorrecta. 

D’aquesta manera, es faran controls específics a les rotondes per tal de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent per part dels conductors. Des del Cos de Policia incideixen en el fet que es dona a conèixer aquesta acció “amb la intenció d’informar el conjunt dels ciutadans”.

Comentaris

Pere
5.

Les rotondes tindrien que estar pintades de forma horitzontal amb indicador de direcció, amb fletxes del sentit de direcció on tens que seguir recte o tens la possibilitat de sortir, ( hi han molts turistes i gent del país que no saben si la sortida es direcció prohibida). I obligar a posar intermitents contínuos tant si surts com si dones la volta, si segueixes la rotonda posa l'intermitent a l'esquerra, i si surts posa'l a la dreta per sortir.
Conscienciació, i informació,

  • 1
  • 0
Joan
4.

Ja era hora,collons. A la del burguer king fareu 900 milions deuros en multes. I als camions que passen les rotondes rectes sense frenar febt fora als cotxes els hi tocareu la butxaca? No crec.

  • 6
  • 1
Josep
3.
El problema no és solucionarà ja que ni el propi Ministeri d'Indústria a través de la seva campanya de com circular en rotondes s'aclareixen. S'han fet rotondes molt petites amb doble carril i doble sortida i els que van pel carril de dins creuen al carril de fora i surten de la rotonda pensant que tenen prioritat. Les companyies d'assegurances d'Andorra es fan les longuis quant es tracta de dos cotxes andorrans.... però quant hi ha un sinistre amb un cotxe de fora tothom té clar que la prioritat es del que circula pel carril dret (continui per la rotonda o surti de la rotonda). Es clar però amb aquesta xapusa de rotondes no hi ha més accidents perquè Deu no vol. Ah!!! I ja no parlem de les motos a les rotondes
  • 8
  • 0
Javi
2.

Primer caldrà que algú formi a la pròpia policia sobre circulació en rotondes i zones d'estacionament.
Només cal seguir un vehicle policial una estona per veure'l cometre un munt d'infraccions.

  • 14
  • 0
vianant
1.

Estaria bé fer una campanya exhaustiva als pasos de vianants. Cada cop més, creuar per un està convertint-se en un esport de risc

  • 9
  • 0

Comenta aquest article