Un doctor en Història econòmica per liderar l’obertura 

Marc Galabert, professor a l’Ud’A i candidat de d’Acord a la territorial d’Ordino, serà el segon secretari d’Estat que dependrà directament del ministre Gallardo

Comentaris

Marc Galabert diposita la seva papereta a l'urna davant el cònsol d'Ordino, Josep Àngel Mortés, el 7 d'abril.
Marc Galabert diposita la seva papereta a l'urna davant el cònsol d'Ordino, Josep Àngel Mortés, el 7 d'abril.
El seu nom ja va estar en algunes travesses ministerials. Va ser una de les grans sorpreses positives de les passades eleccions generals. Malgrat no aconseguir l’acta de conseller general, va fer un bon paper com a cap de llista de d’Acord a la territorial d’Ordino. Ara Marc Galabert aterra al poder executiu com a secretari d’Estat de Diversificació econòmica des de la seva cadira de professor a la Universitat d’Andorra. És doctor en Història econòmica.

La seva designació encara no és oficial però sí que ell mateix ha confirmat al seu entorn que ha acceptat la proposta rebuda. Malgrat que en alguns sectors ja va sobtar que s’enrolés en el món polític com a representant, que no pas afiliat, almenys en aquell moment, de Liberals d’Andorra, les seves amistats personals el van portar acceptar el repte de liderar una candidatura parroquial en casa aliena. A Ordino no només compta viure-hi. Se n’ha de ser. I Galabert viu a la parròquia però no és ordinenc de soca-rel.

No obstant això, va aglutinar el descontentament amb Demòcrates i va fer un molt bon paper alhora que va elevar el nivell de molts debats. Jove però sobradament preparat, va demostrar el sòlid bagatge que té a nivell acadèmic. Llicenciat en administració i direcció d’empreses, té un màster d’Història econòmica. Ara posarà el seu coneixement teòric sobre l’economia i l’empresa en pro de l’obertura que fins ara no ho ha estat. Serà, per dir-ho d’alguna manera més clara, el nou responsable d’Actua, l’agència que pretén atraure nous inversors alhora que animar el teixit empresarial emprenedor que hi pugui haver ja al Principat.

Galabert serà el segon dels dos secretaris d’Estat que pengen del ministre de Presidència. Jordi Gallardo n’havia de tenir dos per estar equilibrat amb el cap de Govern, Xavier Espot. L’altre secretari d’Estat sí que ha estat ja nomenat oficialment. El fins ara director de Pressupost i Patrimoni, Salustià Chato, assumirà Economia i Empresa. A priori semblen dues secretaries d’Estat molt reiteratives. Chato s’haurà de fer càrrec de qüestions com el transport o ocupació i treball, que també depèn del ministeri que lidera Gallardo. Galabert serà l’encarregat de la innovació empresarial.

Coincidirà amb un dels actuals pesos pesants d’Actua, ordinenc també i bon amic seu com Marc Pons. De ben segur haurà estat per a Galabert un dels motius per acceptar l’oferiment. L’aterratge del doctor en Història econòmica al lloc que ocuparà deixa fora de qualsevol reedició en el càrrec a l’enginyer Josep Maria Missé, secretari d’Estat en els dos mandats en solitari dels demòcrates. En principi, Missé retorna a Andorra Telecom.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending