El Consell Superior ‘només’ podrà proveir per ara una de les dues places de batlle de reforç que oferia

Eduard Canut, secretari judicial des de fa gairebé set anys, és l’únic aspirant al càrrec que ha estat admès al procés de selecció

Comentaris

-
-
La primera instància judicial del país podria tenir aviat un nou reforç. Un nou batlle de reforç, per ser exactes. El Consell Superior de la Justícia acaba de fer públic que el fins ara secretari judicial Eduard Canut ha estat admès per al procés de selecció que hi ha en marxa per a l'esmentada plaça. De fet, hi havia dues places ofertades i només se n’ha pogut cobrir finalment una. Altres possibles aspirants ja van declinar tirar endavant el procés.

Canut va començar en el món jurídic com a advocat. I posteriorment, des del juliol del 2012, va fer el salt a una secretaria judicial. Un any després va consolidar la plaça i actualment era el número 2 d’una de les batllies dedicades essencialment al dret civil. Ja s’havia presentat en diferents concursos per poder ‘adquirir’ una plaça de batlle. Ara ho provarà com a batlle de reforç.

Finalment, el 15 de maig el Consell Superior el va admetre per dur a terme el procés de selecció d'una de les dues places que havia posat en joc com a batlle de reforç. I és que el volum de feina que hi ha a la seu judicial no para de créixer. D’aquí que l’administració de Justícia sigui, proporcionalment, un dels departaments, per dir-ho així, del funcionariat, que més ha crescut proporcionalment. Quedi clar, però, que ni els batlles ni els secretaris judicials no tenen l’estatut de funcionaris malgrat que tinguin prerrogatives o condicions molt similars en alguns casos.

Comentaris

Trending