El pare de la Nadia queda en llibertat provisional

Fernando Blanco ha complert la meitat de la condemna de cinc anys per quedar-se amb els diners recaptats per una suposada malaltia de la seva filla

Comentaris

Els pares de la Nadia, Fernando Blanco i Margarita Girau durant el judici.
Els pares de la Nadia, Fernando Blanco i Margarita Girau durant el judici.

L'Audiència de Lleida ha acordat la llibertat provisional del pare de la nena Nadia Nerea, condemnat per haver-se enriquit amb els diners recaptats per una suposada malaltia de la seva filla. Fernando Blanco ha sortit a dos quarts de dues del migdia del centre penitenciari de Ponent, després de complir la meitat dels cinc anys de presó, temps màxim que fixa la llei quan no hi ha una sentència ferma.

L'Audiència de Lleida ha acordat aquest dimarts la llibertat provisional de Fernando Blanco, pare de la petita Nadia, condemnat a cinc anys de presó per quedar-se amb la seva dona, Margarita Garau, diners de l'associació que van crear per a la seva filla, afectada per una malaltia rara.  Blanco ha sortit de la presó de Lleida a dos quarts de dues del migdia després d'haver complert la meitat de la condemna que li va imposar l'Audiència de Lleida sense que la sentència sigui ferma. Tot i haver quedat en llibertat, Blanco no podrà sortir del territori espanyol i haurà d'acudir als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Aquesta decisió arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) informés a l'Audiència de Lleida de la necessitat de tornar a redactar la sentència per no estar d'acord amb les indemnitzacions a les víctimes que aquesta imposava.
El passat 31 de maig, La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar la sentència que condemnava a Fernando Blanco i Margarita Garau, pares de la petita Nadia, a cinc i tres anys i mig de presó per un delicte continuat d'estafa, però va anul·lar les indemnitzacions "per manca de concreció".
 

Etiquetes

Comentaris

Trending