Pal-Arinsal i Arcalís s’enroquen en les negociacions per mantenir Vallnord

A tot estirar, les dues estacions miraran de salvar un forfet conjunt de temporada i pactar un temps de transitorietat per a la marca

-
-
Les negociacions per definir el futur de Vallnord no avancen. Almenys no prou per albirar una solució fàcil i immediata. Arcalís insisteix que ja està integrat en el domini de Grandvalira i Pal-Arinsal considera que des d’Ordino caldria fer un esforç i entendre que geogràficament les dues estacions continuen situades a les valls del nord i això no ho pot canviar ni Saetde ni Viladomat ni res de res. En aquesta tessitura, hores d’ara l’escenari més plausible és intentar crear un forfet de temporada conjunt i mirar d’establir un temps de transitorietat per a la marca abans no desaparegui.

Aquest dilluns hi han hagut nous contactes. I n’hi haurà més. Però les dues societats que configuraven fins ara Vallnord estan enrocades en les seves respectives posicions. Arcalís dóna per fet que ja és fora i que Vallnord ja no li interessa com a paraigua conjunt. Això sí, sense posar traves perquè EMAP, perquè Pal-Arinsal continuï usant la denominació comercial, preveu treure’n un rendiment econòmic, una compensació a raó del 34% que ostenta de la societat conjunta.

Pal-Arinsal, però, defensa que si és l’altra societat la que decideix abandonar no hi ha res a compensar. De fet, segons algunes fonts, properes a EMAP, ni tan sols està clar l’interès comercial de mantenir la marca Vallnord només per a l’estació de la Massana que, això sí, és qui més hi ha apostat i qui més feina ha fet i diners hi ha invertit per fer-la créixer. Ara per ara, però, les fonts consultades han assegurat que no hi ha ni voluntat de fer cap estudi per valorar la marca. Una altra cosa és establir un temps de transició per anar fent desaparèixer a poc a poc la denominació.

El que sí que es veu necessari des de la Massana -i des del comú d’Ordino tampoc no es veu malament- és el manteniment del forfet de temporada conjunt sota la denominació que sigui. Actualment s’expedeixen 5.000 abonaments per a tot el curs. Caldrà analitzar, però, quin és el cost que té aquest forfet per a cada estació per després poder-lo comercialitzar de manera conjunta i tampoc no és clar en aquest sentit que hi hagi entesa.



El Govern, a disposició de totes les parts

El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha referit a la situació de Vallnord per assegurar que l’administració central està “a disposició del cònsol d’Ordino, del cònsol de la Massana i del senyor Viladomat”. Tot i així, el mandatari governamental ha assegurat que no hi ha la intenció que cap representant de l’executiu participi en cap trobada negociadora. Espot ha afirmat que dels contactes que manté de manera “permanent” tant amb Josep Àngel Mortés com amb David Baró li consta que “les reunions estan anant en la bona direcció”, sense que hagi anat més enllà d’això. Espot ha fet aquestes apreciacions en el marc d’un acte de Grandvalira que ha servit per presentar l’impacte mediàtic que van tenir les finals de la Copa del Món d’esquí celebrades el març a Soldeu i el Tarter. El màxim responsable de l’executiu ha garantit el suport governamental a la sol·licitud feta per Grandvalira com a precandidat per poder acollir les finals de la Copa del Món d’esquí alpí el 2023.



 

Comentaris (1)

Trending