Empreses

VallBanc posa en marxa el procés de venda

Els rectors de l’entitat bancària haurien, com a mínim, firmat una ‘due diligence’ amb uns inversors alemanys interessats en la possible adquisició de l’hereu de BPA

Altaveu

Els rectors de VallBanc han posat en marxa el procés de venda de l’entitat bancària. Com a mínim hi hauria firmada una ‘due diligence’ encarada a la compravenda d’un important paquet accionarial del banc. Com sol ser el cas d’aquestes operacions, els detalls estan gelosament reservats tot i que les fonts consultades han assegurat que ja hi ha hagut alguns contactes, encara que hagi estat només a mode de consulta, amb l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

La ‘due diligence’ és la investigació prèvia a qualsevol operació de transcendència. En aquest cas, l’anàlisi acurada per part del potencial adquirent d’allò que vol adquirir. Segons les fonts consultades, l’interessat en la compra seria un grup empresarial alemany que ja coneixeria en certa manera la plaça financera perquè hauria estat client de la filial panamenya de BPA. Probablement, aquests inversors vindrien del bracet del primer CEO que va tenir VallBanc, el suís Christoph Lieber.

Sobre les condicions que s’haurien posat sobre la taula o les pretensions del fons voltor americà JC Flower, a qui l’AREB va vendre el banc pont o banc bo sorgit de BPA per un preu irrisori que ni tan sols sent irrisori no hauria acabat abonant, no n’hauria transcendit res de res. Sí que s’hauria avaluat la possibilitat que quedés al capdavant de l’entitat un financer amb experiència al país. Com a mínim hi hauria hagut un refús a la proposta.

El que sí que està clar és que VallBanc continua sumant baixes. Pactades o sense pactar, les sortides de l’entitat es van donant de forma força constant. Fins al punt, per exemple, que molts dels treballadors que al seu dia van assumir el paper de portaveus dels empleats per fer el trànsit de BPA cap a VallBanc i van aconseguir ‘col·locar-se’ en la nova entitat n’haurien anat sortint les darreres setmanes.

Diversos clients de VallBanc han mostrat també el seu desacord amb operacions que, suposadament, els haurien fet sense el seu consentiment. Així, alguns dels clients procedents de BPA que van aconseguit al seu dia la correcta migració s’haurien trobat els darrers temps que l’entitat bancària els hauria recomprat la renda variable bloquejada encara a Suïssa a canvi de ‘matar-los’ la pòlissa de crèdit que al seu dia se’ls hauria concedit. En alguns casos, sense presumptament consultar els afectats, s’estarien estudiant accions legals contra el banc.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Batdefu
Crec que ja esta venut a Liberbank, Marti, Cinca i companyia vaya banda de pocavergonyes!!!!
En resposta a Batdefu
Jo
10.

LIEBER BANK vols dir!!! Brutal que se’l foti fora de CEO i ara li venguin el banc. Clar amb el sistema de cocos que va muntar....

  • 2
  • 0
Miki
9.

Nomes es fara justicia quan es tornin tots els diners i posin a la garjola al Cinca i al Marti.

  • 14
  • 0
Joan
8.

Ex client de fa poc.... Aquet Banc es un desastre.....

  • 14
  • 0
Pep
7.

I continuem sumant víctimes d'una pèssima gestió política, treballadors i clients. Però el Govern ens vol fer creure que tot s'ha acabat satisfactòriament. Són uns mentiders i uns ineptes.

  • 27
  • 0
Perjudicat
6.

I amb les contingències per les demandes judicials contra AREB-VB-Flowers pels CoCo's i d'altres, algú voldria comprar aquest banc? No m'ho puc creure.
L'AFA permetra la venda sense avisar els futurs compradors de les contingències?
Aqui hi ha gat amagat ! I gros !
A veure quan triga a sortir...

  • 25
  • 0

Comenta aquest article