Energia

Andorra genera més de la meitat de l'energia consumida al país

La producció pròpia arriba al 50,5% el mes de maig

Seu central de FEDA.. ALTAVEU
Seu central de FEDA. | ALTAVEU

Altaveu

Andorra ha generat més de la meitat (50,5%) de l'energia consumida al país durant el mes de maig.  La producció pròpia sempre acostuma a ser alta aquest mes gràcies al desgel. Pel que fa al consum elèctric ha baixat un 2%.

Andorra ha produit el 50,5 % de l'energia consumida al país durant el mes de maig, El desgel i la producció fotovoltaica han estat determinants en aquesta xifra que és una de les més altes que s'han assolit mai. Cal tenir en compte que habitualment els percentatges estan al voltant del 30%.

S'han generat 20,2 GWh entre la producció hidràulica (18,2 GWh), i la producció tèrmica del centre de tractament de residus de la Comella (2,0 GWh), La producció fotovoltaica de l’estació nacional d’autobusos ha estat de 28.051kWh.

D'altra banda, el consum elèctric durant el mes de maig del 2019 ha estat de 40,2 GWh, una xifra que representa una disminució del 2% respecte al mateix mes de l’any passat. D'altra banda, el consum elèctric acumulat durant el 2019 ha estat de 270,1 GWh, és un 2,1% de menys respecte al mateix període de l’any 2018.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Raimon
3.

També pot ser que la disminució del consum energètic (en part) prové de les millores d'aïllament tèrmic dels habitatges nous, i les inversions en els habitatges antics.

  • 0
  • 0
Toni
2.

No es bona noticia que disminueixi el consum elèctric. Pot seignificar que entrem en una fase de desacceleració o rescessió de l'economia.

  • 1
  • 0
Toni
1.

No és una bona noticia que el consum reculi, potser esta indicant q

  • 0
  • 0

Comenta aquest article