Justícia

Commoció i neguit per la situació que viu Hinojosa

Desenes de clients sud-americans de BPA continuen bloquejats des de la intervenció de l’entitat bancària

Altaveu

La situació que viu el fins ara president de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) Albert Hinojosa ha commocionat diversos sectors de la societat andorrana. Bona part dels seus veïns estaven al corrent de la situació encara que sense detalls vist els moviments policials que fa més d’un mes que duren. El neguit ha crescut més encara en saber amb exactitud al motiu pel qual hi ha tanta vigilància.

Hinojosa hauria rebut missatges amenaçadors des de l’entorn d’uns suposats clients mexicans que tindrien diners bloquejats a BPA degut a les decisions de l’AREB lligades ja sia a les seves pròpies verificacions o a les causes judicials obertes. La policia ha donat total credibilitat a les amenaces de mort rebudes i per aquest motiu s’hauria muntat el dispositiu de protecció des de fa un mes llarg i de forma permanent.

Una vegada ha transcendit la situació, la commoció i el neguit o preocupació s’estan manifestant a parts iguals, tant en diversos responsables de l’administració andorrana -Hinojosa es manté com a director general del departament de Tributs i Fronteres- com en molts veïns de Sant Julià de Lòria, on la família del jurista és molt coneguda i apreciada. Més enllà de la protecció a la qual està sotmès Hinojosa, la investigació per aclarir del tot el cas es manté oberta.

Hi ha diversos clients mexicans a BPA, alguns de bloquejats i altres que haurien aconseguit la migració recentment. Entre ells, hi havia un prestigiós advocat que fa poc més d’un any es va acabar suïcidant en no entendre que se l’estigués acusant a Andorra, on tenia estalvis dipositats, de blanqueig, una situació que li estava ocasionant greus perjudicis reputacionals i professionals. Segons algunes fonts jurídiques, la investigació judicial hauria conclòs que no hi havia res anormal amb l’origen dels diners. No obstant, com que els successors del malaurat advocat mexicà encara no haurien fet acceptació de l’herència, la situació no s’hauria pogut desbloquejar. Molts d’aquests clients sud-americans es queixen de la voluminosa paperassa que l’AREB els fa presentar, moltes vegades de forma reiterada i repetitiva

Entre els clients que més desesperació mostren hi ha algunes desenes d’argentins que treballaven amb una casa de canvi de Mar del Plata que, al seu torn, era clienta de BPA. , segons que han recordat fonts coneixedores del cas, també amb diverses amenaces de mort pel mig, en aquest cas a l’Argentina.

Articles relacionats

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Anna
4.

Desprès del merdé en que ens ha fotut el govern dels millors amb el tema BPA, això és només altra conseqüència. El mal irreparable que se li ha fet a Andorra és el que ens importa a tots plegats. Hi ha molta gent perjudicada, i ens ho podríem haver estalviat.

  • 5
  • 0
Audissou
3.
Dans un état de droit , quels justificatifs crédibles peut on avancer pour bloquer les avoirs de milliers de clients BPA n' ayant commis aucune malversations ???? et ceci depuis maintenant plus de 4 ans .
Et la seconde bonne question à se poser est : pourquoi ce silence autour de cette affaire ?
Quand on prétend vouloir régler de faux problèmes avec des mesures autant injustes qu' illégales
on se retrouve devant une situation tellement honteuse qu ' on préfère détourner le regard qu' affronter la réalité avec responsabilité et courage .
Avant de parler de quelconques relation avec l' Europe , souhaitons que ce nouveau gouvernement mette un point d' honneur à régler ce problème et redonne confiance à une population qui est en droit de se demander quelle sera la prochaine affaire BPA .
  • 20
  • 1
Batdefu
2.

Si el govern del srs. Marti, Cinca i companyia no hagues actuat amb tanta mediocritat i mala baba contra BPA, aixo no pasaria. I, consternacio i neguit el tenim els que no podem disposar dels nostres diners, ni operar amb renda varible i que ja veurem si l’anu que be molts de nosaltres podrem pagar simplement el pis o el col.legi dels nens, que ells segueixen cobrant milers d’euros per seguir fent xapuces!!!!

  • 31
  • 3
Pere
1.

Tota la gent que va dipositar a Andorra la seva confiança, ha estat enganyada, venuda, i traïda.
D'això ningú en parla, curiós... En canvi, juguem a vestir de sant al diable. Hipòcrites!.

  • 58
  • 3

Comenta aquest article