El TSJC confirma la sentència dels pares de Nadia Nerea però anul·la les indemnitzacions

La justícia manté les condemnes a cinc i tres anys i mig de presó per estafa

Comentaris

Imatge captada de la pantalla que difonia el judici als pares de Nadia, Fernando Blanco i Margarida Garau
Imatge captada de la pantalla que difonia el judici als pares de Nadia, Fernando Blanco i Margarida Garau
La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència que condemnava Fernando Blanco i Margarita Garau, pares de la petita Nadia Nerea, a cinc i tres anys i mig de presó per un delicte continuat d'estafa, però anul·la les indemnitzacions “per manca de concreció”. Les indemnitzacions, tal com especifica la sentència, corresponien al Grup Inversor per al Desenvolupament SL, amb un total de 13.000 euros, i a dos presumptes víctimes de l'estafa, amb 6.000 euros cadascuna. Davant d'aquesta situació, la sala ha considerat que no pot "validar una fórmula com la utilitzada en la sentència recorreguda", ja que, segons expliquen, “conté una condemna al pagament d'una obligació a favor de persones que la seva identitat cal buscar-la fora de la mateixa sentència”.  El cas de Nadia Nerea va trasbalsar la comarca catalana de l'Alt Urgell perquè la família residia a Fígols d'Organyà.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest divendres la condemna imposada per l'Audiència de Lleida el passat mes de febrer de cinc anys de presó per a Fernando Blanco i de tres anys i mig per Margarita Garau, pares tots dos de la nena Nadia Nerea, per un delicte d'estafa. El matrimoni va aprofitar durant anys la malaltia que patia la seva filla per recaptar fons que després no destinava al tractament de la menor.

L'alt tribunal català només ha modificat una part de la sentència inicial respecte a les indemnitzacions als perjudicats “per falta de concreció”. Així ordena repetir. de forma parcial, la redacció de la sentencia. Les indemnitzacions, tal com especifica la sentència, corresponien al Grup Inversor per al Desenvolupament SL, amb un total de 13.000 euros, i a dos presumptes víctimes de l'estafa, amb 6.000 euros cadascuna.

Davant d'aquesta situació, la sala ha considerat que no pot "validar una fórmula com la utilitzada en la sentència recorreguda", ja que, segons expliquen, “conté una condemna al pagament d'una obligació a favor de persones que la seva identitat cal buscar-la fora de la mateixa sentència”També, consideren que els imports “tampoc no apareixen precisats en el veredicte, ni fixades les bases per calcular-lo”.

El cas de Nadia Nerea va trasbalsar la comarca catalana de l'Alt Urgell perquè la família residia a Fígols d'Organyà. El desembre del 2016, El jutge de la Seu d’Urgell va decidir investigar Fernando Blanco i Margarita Garau, per un delicte d’estafa, a l’haver recaptat fons per al tractament de la nena d’11 anys, que, suposadament tenia una malaltia rara, fent servir falsedats sobre l’estat de la menor i de les operacions a les quals havia de ser sotmesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending