Afers Exteriors

Govern confirma la “voluntat explícita” de tirar endavant les negociacions amb la UE

L’executiu no posa cap data a la firma perquè l’acord és “més important que urgent” i assegura que no es pot decidir cap moratòria perquè no se sap què pretén Brussel·les que se signi

T. S.

El Govern no pretén, ara per ara, frenar res en relació amb la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Ben al contrari, el nou ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat després de la primera reunió del consell de ministres que hi ha la “voluntat explícita” de tirar endavant les converses que es mantenen des del 2015 amb la voluntat d’establir “el nostre encaix en el mercat interior” europeu.

Com ja havia avançat l’Altaveu, dilluns que ve es reprenen els contactes amb Brussel·les. Ho farà una delegació beneïda pel cap de Govern, Xavier Espot, i que té com a màxim responsable de la mateixa el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. Al seu costat, i com a nucli dur i fix de la delegació hi haurà un representant del Copríncep francès (sol ser Pascal Escande); un representant del Copríncep mitrat (hi sol acudir Concepció García); l’ambaixadora d’Andorra a Brussel·les, Ester Rabassa; i un tècnic adscrit a la secretaria d’Estat encara per determinar. A més, i en funció de les qüestions a tractar, s’afegiran altres interlocutors en la delegació.

Jover ha explicat en la primera compareixença pública com a portaveu que segons els ha informat Riba, en les reunions que s’han de mantenir la setmana que ve a la capital belga no hi figura en l’ordre del dia la signatura de l’acord marc i, en conseqüència, com que encara no se sap què caldria rubricar ni s’ha pogut llegir cap document, no s’ha adoptat cap decisió sobre la possibilitat de demanar una moratòria o un ajornament de la signatura.

Per tant, i pel moment, es continuarà “negociant de valent” i amb “la intensitat que es requereixi”. Quan a Jover, que ha reiterat la premissa negociadora que “res no està tancat fins que tot està tancat”, se li ha demanat sobre possibles terminis per la signatura definitiva de l’acord, ha respost amb una altra frase feta: “És més important que urgent”. Donant, per tant, més importància al fons del que es negocia que no pas als tempos.Confirmats només quatre dels nous alts càrrecs

En el marc del consell de ministres d’aquest dimecres, només s’han confirmat quatre dels molts alts càrrecs que es donen per fets per sota dels ministres. Així, doncs, el Govern ha aprovat formalment la designació de Joan Antoni León com a secretari d’Estat de Justícia i Interior; Marc Rossell com a secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat que al seu torn tindrà de directora  de medi ambient Sílvia Ferrer; Lara Vilamala com a secretària d’Estat de Funció Pública; i, finalment, Maite Casals com a nova directora general de l’Escola Andorrana. 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Houston tenim un problema
6.

"no se sap què pretén Brussel·les que se signi" Opacitat total sempre amb aquest tema. No ens han explicat res, no en sabem res i la ministra repeteix, així que seguirem en una foscor absoluta sobre les negociacions que estan duent a terme.
Lo pitjor del cas és a veure que signaran que ens comprometrà a tots in secula seculorum

  • 4
  • 2
Maco
5.

REFERENDUM JA!

  • 6
  • 2
La Perdiu
4.

Quan es busca informació sobre Landry RIBA a Internet, es conegut sobretot com a músic. Aquest senyor te la formació suficient per negociar els acords amb Europa? Doncs si només es tracta de tocar violí durant les reunions, be. Per la resta, tinc encara molts dubtes.

  • 7
  • 10
Pol
12 Ministeris + 12 secretaries d'estat + 12 directors (o més)... no anem pel bon camí si no hi ha bona voluntat per optimitzar les despeses de l'estat. Govern continuïsta. Manca de respecte al poble que som els que paguem tots aquests salaris.
En resposta a Pol
Carla
3.
La gran despesa de salaris el Govern anterior la va fer amb assessors, molts vinguts de fora, que ja han marxat amb les carteres ben plenes. Millor pagar gent del país.
  • 1
  • 8
benedicta
2.
en Italia regalan pasaportes comunitarios a los argentos solo por sus antepasados pero de italianos tienen lo mismo que yo de astronauta.

no me quiero imaginar si UK hiciera lo mismo con los 300M millones de habitantes en USA... menos mal que se largan de la UE
dicho esto, si AND pretende unirse a la UE y los miles de ''falsos italianos'' pueden circular libremente y robar vuestro empleo, luego no lloreis porque Macri los está empujando del país a patadas

en España con el abundio de presidente qua viaja Gratis en avión y el coletas llena de mugre veo una legislatura muy negra subiendo impuestos para que los de fuera vengan a vivir comodamente luego dentro de 4 años tendrá que regrasar la derecha a hacer recortes.
  • 5
  • 0

Comenta aquest article