Política

El PS trasllada el seu congrés al 29 de juny per no coincidir amb el d'SDP

La formació progressista el farà el dia 15

El president del PS, Pere López.
El president del PS, Pere López.

Altaveu

Tot i que en un principi, el partit Socialdemòcrata i Progressistes-SDP havien programat els seus congressos el 15 de juny, la formació de Pere López ha decidit traslladar-lo al dia 29 del mateix mes. Els partits renovaran els càrrecs directius i preparan l’estratègia de cara a les eleccions comunals del desembre vinent.

El Partit Socialdemòcrata (PS) farà el seu congrés el 29 de juny i no el 15, com s'havia previst inicialment. El motiu és no coincidir amb el que ha convocat en aquella data Progressistes-SDP. 

El congrés del PS ha de servir  per a la renovació dels càrrecs directius de la formació –l’actual comitè executiu compleix ja el seu segon any de mandat–. A més es marcarà l’estratègia de cara a les eleccions comunals previstes per a la primera quinzena de desembre. 

És més i menys el programa del congrés dels progressistes, tot i que en el seu cas està en joc la supervivència de la formació després dels mals resultats de les darreres eleccions del 7 d'abril. El consell nacional de la formació va oficialitzar l'11 de maig la renúncia dels seus membres. Ara està obert el termini per a la presentació de candidatures.