Justícia

Espot confia que el ‘cas Gelabert’ quedi com “un malentès” i s’arxivi

El cap de Govern defensa “l’honorabilitat” de l’exministra d’Esports durant la seva actuació pública al capdavant del departament governamental

T. S.

El cap de Govern, Xavier Espot, espera que la investigació que la fiscalia ha sol·licitat que s’obri en relació amb l’exministra de Cultura i Esports Olga Gelabert i el trossejament d’una adjudicació per poder-la accelerar s’acabi arxivant quan es comprovi, ha desitjat el mandatari governamental, que tot plegat és un “malentès”. Espot ha defensat “l’honorabilitat” de l’exministra al capdavant del departament ministerial.

Espot ha assegurat que desconeix els detalls de l’‘Operació Cautxú’ i més concretament encara la conversació gravada per la policia amb autorització judicial entre el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomás Gea, i la llavors titular ministerial d’Esports Olga Gelabert. Va ser en aquesta trucada telefònica, en què Gea demanava com poder accelerar la remodelació dels lavabos i els vestidors de l’Estadi Nacional en vista al partit contra França de l’11 de juny, que Gelabert va parlar de fer una trampa, com a sinònim d’argúcia legal, per poder accelerar l’adjudicació de les obres.

El terme trampa va cridar l’atenció de la policia i la fiscalia i el màxim responsable del ministeri públic, Alfons Alberca, va sol·licitar l’obertura d’un procediment penal, entre d’altres, contra Gelabert. “Em consta la seva honorabilitat”, ha afirmat aquest migdia el cap de Govern, que ha assegurat també que l’actuació política de l’exministra s’hauria regit sempre per criteris d’interès general. De fet, en el cas concret que s’investiga, la proposta que feia Gelabert suposava un estalvi per a les arques públiques.

Espot ha explicat “des del desconeixement” dels detalls de la causa i com a “opinió molt personal” que està convençut que tot plegat “serà un malentès” i que quan Olga Gelabert estigui en disposició de donar explicacions davant el batlle que dirigeixi la investigació, la causa “s’acabarà arxivant”.

Comentaris

El Tamarro
5.

Es te de defensar la familia.
La cosina politica no pot ser culpable

  • 3
  • 0
Pere
4.

Les opinions personals, depén com es diguin, poden interpretar-se com una intromissió i no voldria pensar que com un suggeriment. Com a mínim és lleig.

  • 9
  • 0
michel
3.

Si es un dels seus es un mal entes, si no es que son uns lladres.
Per estar segur tens de ser de la colla dels millors.

  • 8
  • 0
Pau
2.

La quantitat es el de menys ,es una practica bastant habitual a l’administracio El trocejar obres per burlar la llei i fer adjudicacions a dit o amb tres pressupostos que es el mateix .
Que mirin el límit d’adjudicacio Per junta de govern del Comu de la capital i quina quantitat d’adjudicacions s’han fet d’aquesta manera ,per mil motius urgència ,ampliacions etc ,tot excuses ,os quedareu de pedra
Visca la llei de contractació publica

  • 17
  • 0
Quina cara
1.

Quina cara de mala llet... no has tingut majoria i no t’ho esperaves. Quants ministres han plegat o l’han liat i consellers amb DA?

  • 14
  • 0

Comenta aquest article