'Fridays for Future Andorra’ demanarà al nou Govern que declari al Principat l’emergència climàtica

Els joves impulsors al país del moviment ecologista mundial convoquen una concentració divendres a la plaça del Consell per sumar-se a la convocatòria de vaga pel medi ambient

Comentaris

-
-
Els joves impulsors del moviment ‘Fridays for Future’ a Andorra sol·licitaran al nou Govern encapçalat per Xavier Espot que declari el Principat esdevingui el tercer país del món -rere el Regne Unit i Irlanda- on es declara l’Estat d’emergència climàtica. Els promotors de la iniciativa ecologista internacional ho han anunciat en el marc de la convocatòria, per divendres que ve, d’una concentració per sumar-se a la protesta mundial ‘Global Strike for Future’.

L’acte, que en el cas del Principat serà una mobilització-protesta d’una hora i no pas una vaga, es durà a terme de les 12 a les 13 hores a la plaça del Consell General. Els joves andorrans se sumen d’aquesta manera a la concentració mundial impulsada per Greta Thunberg a Suècia i per molts altres col·lectius de ‘Fridays for Future’ arreu del món. D’aquesta manera, “des del nostre moviment volem continuar donant veu als joves andorrans, i exposar la nostra preocupació envers el nostre futur en aquest planeta”, asseguren els promotors del moviment al Principat.

A més a més, recorden, vist la recent designació del nou cap de Govern “volem tornar a insistir en la importància del medi ambient en la nostra societat. Per això els hi demanarem -al nou executiu, que ja es preveu que aquell dia estigui constituït- durant l’acte que responguin positivament a les preocupacions del joves”. A banda que declarin l’Estat d’emergència climàtica que, més a prop de casa nostra, a Catalunya, l’executiu autonòmic també ha proclamat.

Comentaris (1)

Trending