Mig miler de blocs de formigó de 1.500 quilos cadascun ‘aguanten’ la muntanya a l’RN22

La fórmula per fabricar els elements està patentada als Estats Units i només una empresa en tot França els construeix simulant pedra natural

Comentaris

-
-
Mig miler de blocs de formigó fabricats amb extrema urgència per donar resposta a les necessitats de la Dirso francesa contribueixen de forma decisiva al sosteniment de la muntanya a l’altura del pont de la Mina a la carretera RN22. El mur de contenció construït amb aquests blocs, dotats d’una aparença de pedra natural, és l’element essencial, després de sanejar la muntanya, per garantir la seguretat dels vehicles que des de dimecres a la tarda poden tornar a accedir al Pas de la Casa després de gairebé tres setmanes de tancament.

La firma Redi-Rock, patentada als Estats Units, és la fabricant d’aquestes estructures. I atorga comptades llicències arreu del món. Només una empresa en tot França construeix aquests blocs de formigó als quals se’ls pot donar diverses aparences, es pot triar el color dins d’una paleta concreta i, fins i tot, permet, en gran mesura, adaptar-se a l’espai on han d’estar col·locats. En el cas de l’RN22 s’han hagut d’ubicar en un indret que va una lleugera curvatura.

Cadascun dels blocs que configuren el mur de contenció del pont de la Mina pesa, en xifres rodones, 1.500 quilos. En global, el mur té un pes de 760 tones. Van caldre 33 camions per traslladar tots els blocs al punt on finalment es van haver de col·locar. Es va trigar quatre dies a muntar el mur, un temps rècord segons els experts. De fet, hauria estat la selecció d’aquest material el que hauria permès obrir la carretera abans del previst. 

Han estat, essencialment, dues grans empreses seleccionades per la Dirso, més tot un grup d’industrials i proveïdors de la zona, els qui es van encarregar dels treballs, primer, de sanejament de la muntanya i, després, de construcció d’un dic que s’ha muntat sobre uns 80 metres de llarg per tres d’altura.

Comentaris

Trending