Sanitat

Alerta al centre penitenciari per dos casos de sarna

La direcció de la presó conjuntament amb el experts de Salut han adoptat les mesures pertinents per evitar que la malaltia contagiosa s’estengués

T. S.

El centre penitenciari està des de fa dies en alerta degut a dos casos de sarna. De fet, la direcció de la institució de comú acord amb experts del ministeri de Salut, que haurien fet una inspecció a les instal·lacions la setmana passada, haurien adoptat les mesures escaients per evitar que la malaltia, que afecta essencialment a la pell i tot i que és de relativa senzilla cura també és altament contagiosa, s’estengui.

De fet, segons les fonts consultades, tot plegat hauria començat en un pres, que s’hauria vist afectat per la malaltia. Hauria estat aquest reclús que hauria transmès a un altre intern, probablement company seu de cel·la, la sarna, que tot i ser aparentment una malaltia eradicada, en segons quins àmbits, i el penitenciari n’és un, encara fa acte de presència amb relativa freqüència. La situació s’està gestionant amb molta discreció.

Segons les fonts consultades, els dos reclusos afectats per la malaltia haurien estat aïllats tan per evitar nous contagis com per facilitar una prompta cura d’ells. En general no és una malaltia perillosa i es pot resoldre normalment amb farmacologia dermatològica. D’entrada, costa de detectar, fins que els paràsits que la causen no es manifesten clarament. Llavors, la coïssor que sol acabar provocant o les erupcions cutànies que generen són d’allò més molestes. 

També s’haurien tancat algunes zones de la presó per sanejar-les. Les fonts no han pogut confirmar si encara resten clausurats aquests espais o només es va tractar d’uns pocs dies. La sarna se sol agafar pel contacte amb la pell. De vegades, però, n’hi ha prou amb compartir roba, tovalloles o llençols que hagin estat en contacte amb una persona infectada, com podria haver estat el cas.

Comentaris

Funcionari
3.

El servei medic molt deficient, han trigat molt temps en avisar-nos de que els interns tinguessin sarna, simplement no han sapigut ni derivar-los al dermatoleg, molta sort em tingut tots de no porta la sarna a casa i de casa a les escoles i les respectives families.
Desastros realment la doctora, deprorable la veritat.

  • 4
  • 2
Funcionari
2.

Potser no hem de desitjar la preso a ningu, el tema es que no s'ha de trigar tant en detectar aquestos casos, i prendre mesures abans, els que treballem dia a dia amb els interns tambe tenim canalla a casa, dona etc, de que serveix tindre una doctora al centre diariament 8h si en moments com aquest no es eficaç? Despres la culpa es del Director, i pobre ell no es metge.
Prou de enviar els professionals que no volen en altres llocs al Centre.

  • 4
  • 2
algu
1.

A ningú l'importa. El polítics només recorden els andorrans presos quan se'ls ha de demanar el vot, els altres ni amb aquestes. Potser el dia que comencin a entrar en presó és preocuparan, doncs podría convertir-se en el seu lloc de residència, com està passant a Espanya.

  • 6
  • 0

Comenta aquest article