Parròquies

Encamp: de la remodelació d’avingudes al tancament de comerços

Les obres de millora dels vials Joan Martí i François Mitterrand ja han provocat que diversos establiments hagin abaixat la persiana i que d’altres es plantegin demandar el comú per danys i perjudicis

T. S.

Les obres de remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp s’han convertit i continuen sent un maldecap molt important per a molts empresaris i comerciants. Els treballs, el tancament dels vials, amb la fixació d’unes tanques, literalment impedeix l’entrada a moltes botigues. Fins al punt que diversos propietaris d’establiments, des que van començar les obres a mitjan febrer i fins ara, ja han decidit abaixar la persiana.

Diverses fonts han assegurat que les vendes han caigut moltíssim. Més del 60% en la immensa majoria dels casos en què els tancats que es col·loquen per poder protegir les voravies dels treballs que es fan enmig de la calçada queden just davant de les portes dels comerços. De fet, segons diverses fonts, hi hauria alguns empresaris que s’estarien plantejant -els consultat no han pogut confirmar que l’acció s’hagi dut ja a terme- iniciar accions legals contra el comú d’Encamp pels danys i perjudicis ocasionats pels treballs.

Les fonts consultades han assegurat que algunes de les botigues o establiment -n’han citat mitja dotzena per ara, i de diferent naturalesa- que han decidit tancar -algunes ja ho han fet; d’altres estan a punt de fer-ho- han estat durant algunes setmanes intentant aguantar sabedors que hi estaven perdent diners i mirant si la finalització dels treballs en el tram on estan situats podia comportar una remuntada en l’activitat. Però tampoc no hauria estat així. A més, hi ha el temor que les obres s’allargaran molt més, o més almenys, del previst, amb la qual cosa per alguns comerciants, especialment alguns que feia poc que havien obert, el marge de maniobra per poder pal·liar les pèrdues ha resultat impossible.

Encara que en alguns trams, com s’ha dit, els treballs ja estiguin molt avançats o fins i tot pràcticament acabats, en haver-hi altres zones de les avingudes que continuen totalment tallades continua impedint la circulació normal dels vehicles. Sense afluència de vehicles, sense trànsit, i amb la davallada que ja hi havia hagut producte de la posada en marxa d’una altra desviació, els comerços de proximitat que necessiten sí o sí la presència de clients ho estan passant extremadament malament, segons totes les fonts consultades.

Comentaris

Voreres més amples
La morterada de pasta que es gasten en refer l'avinguda per fer les voreres més amples igual estaria més ben empleada en altres despeses socials
En resposta a Voreres més amples
pepet
9.

Això, si. L'assistència és una mesura amb molt futur, o potser calen encara mas festes?

  • 0
  • 0
Voreres més amples
8.

La morterada de pasta que es gasten en refer l'avinguda per fer les voreres més amples igual estaria més ben empleada en altres despeses socials

  • 0
  • 1
El Cresper
A Encamp ja podeu fer el que volgueu el poble propiament dit no tornará a ser el d'abans,ple de turistes,ple de canpinys hotels plens,bars,la desviació us ha portat a la ruina,al igual que a Sant Juliá i passará igual si es fa el de La Masana,es el que hi ha tot no es pot tenir.
En resposta a El Cresper
Antonio
7.

A més els dos supers que han obert a les benzineres de la desviació (Suma i Carrefour) ens van de conya als residents a Encamp. Jo que només vaig a Encamp a dormir, em paro al super, faig la compra i cap a casa. El centre d’Encamp ja no me’n recordo ni de com és.

  • 3
  • 1
Oriol
6.

Basicament no se de que us queixeu!!! Jo personalment arribo devant de la porta de qualsevol negoci hi hagi tanques o no!! Poder al problema es del comerciant que no en te ni idea de fer-ho funcionar! Aixi que no busqueu culpables alla on no en hi ha!

  • 5
  • 6
Mari
5.

Siiiiiiiiii la culpaaaa és del Comú sempre! Peró perqué no expliquem les ajudes que estan reben del Comú! Anda ja! Prou de notícies absurdes, per millorar s’ha de fer obres i sempre hi ha algun dany col·lateral, com a veïns hauríem d’estar satistets que es faci! I aquestes obres les van aprovats tots oposició inclosa enmarcada dins del pla de dinamització. Per una vegada fa algo a sobre a rebre, sort que tots sabem de on ve tot aixó!

  • 5
  • 10

Comenta aquest article