Política

Enseñat acusa López d’escudar-se en la immunitat parlamentària per poder difamar

El president del nou grup parlamentari demòcrata assegura en un agre discurs que els socialdemòcrates “tenen molt odi” i viuen “de fracturar la societat”

T. S.

El president del nou grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, ha afirmat que els discursos dels candidats Xavier Espot i Pere López durant la primera jornada del debat d’investidura eren propis d’un cap de Govern, en el cas del cap de llista demòcrata, i d’un líder de l’oposició, quant al parlament desgranat pel socialdemòcrata. Enseñat ha estat implacable, justament, amb els socialdemòcrates, als quals ha acusat de “fracturar la societat” i ha vingut a dir que López s’aprofita de la immunitat parlamentària per poder difamar a tort i a dret. Això sí, ha deixat clar que tot ho deia “des de l’amistat”.

Enseñat ha iniciat el seu torn de rèplica als discursos i projectes exposats per Espot i López fent una defensa del tarannà del candidat demòcrata. I l’ha acabat avalant el Govern de coalició, l’acord assolit amb Liberals i Ciutadans Compromesos, i la bateria de propostes ofertes pel líder taronja, de qui ha dit que és capaç de fer “alta política sense deixar de costat el vessant humà”. De fet, el president parlamentari demòcrata ha recordat que la societat actual reclama uns polítics més propers i, per tant, ha vingut a justificar, no vota contra ningú sinó a favor de projectes i persones”.

I així ha iniciat la part més agra del seu discurs i més dura, sense manies, contra els socialdemòcrates i els seus dos principals caps visibles, Pere López i Rosa Gili, a qui ha demanat obertament si, vistos els resultats, els agradaria que es digués que el 70% dels electors van votar contra els socialdemòcrates. Contraposava així el discurs anterior de Gili en què havia afirmat que la majoria dels votants havien apostat per un canvi que al final, per la decisió de Liberals, no es veurà reflectit ni a la cambra ni al Govern.

El conseller demòcrata assegura que el candidat Espot  sap fer “alta política sense deixar de costat el vessant humà” i, en canvi, el líder del PS sols pot fer oposicio

“Deixem les mentides i les males jugades”, ha reclamat d’entrada Enseñat per seguir dient que “l’odi no ens aporta res” i “em sembla a mi que en tenen molt”, d’odi, era clara la referència. El nou cap parlamentari de DA ha reclamat al PS que es deixi de prejudicis i que “superi el frontisme” alhora que deixin de pensar que a Canillo, Ordino o Encamp, on hi van guanyar els demòcrates a les territorials, hi ha de forma permanent una ‘hivernàlia’ perenne. “Viu de fracturar aquesta societat i del frontisme”, ha retret a López, tot girant el discurs de la fractura social que manté el líder socialdemòcrata.

Enseñat també ha criticat les “insinuacions” de corrupció o tràfic d’influències que a parer seu fa Pere López, o el fet que aquest denunciï, per exemple, la manca d’independència de la Justícia. “Digui en quins casos i per què”, li ha demanat el parlamentari demòcrata, que ha clamat que el conseller del PS “no en té cap prova”. Però “sap que està emparat per la immunitat parlamentària” per, a parer d’Enseñat, anar llançant dards enverinats i, fent referència a la immunitat, retreia a López, per tant, que estigués difamant, calumniant. 

“Des d’aquesta acritud no s’arriba mai a ser cap de Govern”, ha dit encara a López, a qui ha qualificat de "covard", abans de retreure Enseñat, per exemple, el fet que els socialdemòcrates lamentin en moltes ocasions que els que més tenen no són els que més impostos paguen. “No és cert que només els assalariats paguin impostos; no ho és. El 75% dels assalariats no paguen IRPF”, perquè no arriben a la remuneració anual de 24.000 euros, ha deixat clar el conseller general demòcrata que ha lamentat que el PS no digui clarament i obertament, que “el que vol és apujar els impostos”. “El seu és un discurs propi del cap de l’oposició”, li ha deixat anar abans de repassar tot allò que fa estar “al costat” del projecte i el lideratge de Xavier Espot.

Comentaris

Tot i mes
5.

Es podria dir més alt però no més clar. Gràcies Carles, per posar al seu lloc els que només saben viure de - i a - l'eterna oposició.

  • 0
  • 1
Pere
4.
crec que una bona lliçó de la vida seria que el Sr Ensenyat fes una experiència: que durant 6 mesos, deixi tot lo que te, vagi de lloguer, i busqui feina de dependent, cambrer, o de paleta. Nomes quan hagi viscut en les seves pròpies carns com la gran majoria de gent viu a Andorra i entengui com viu el poble es podra prendre en serio la seva opinió de si la política que fa DA es bona... i potser s’adonara de molts problemes que te la gent que ara ni tant sols s’imagina per la seva posició econòmica... i potser s’adonaria que el Sr López no difama tant ni diu tantes mentires... I ho dic de bon rotllo, sense odi...
Podria aplicar-se tambe a altres polítics...
  • 10
  • 0
Nen mimat
3.

No se qui fractura més la societat, el Lopez en un discurs o els 8 anys de Govern dels millors. I el pitjor és que en tenim per 4 més

  • 11
  • 3
Pere
2.

D'acord ha enganyat l'elector i DA, tracta amb tramposos, treguent profit del que ha estat un frau electoral.
L'únic al seu lloc, és en Josep Pintat. La resta, definits pels seus actes. .

  • 9
  • 2
Toni
1.

No s'envalentoni Sr. Ensenyat, prou penós es que solament el 25% dels assalariats cobrin més que el salari mig, i encara més penós es que el que tributin aquests assalariats sigui superior a tot el que es recapta per Impost de Societats, i que les rendes del capital quedin exentes de tributar. Millor que no parli de qui fractura la societat. D'hipocresia si que podría donar lliçons.

  • 15
  • 0

Comenta aquest article