Política

Liberals indignats amb la coalició amb Demòcrates ‘piquen’ a la porta de terceravia

En major o menor mesura, la decisió de la formació liderada per Jordi Gallardo de formar Govern amb DA està comportant un malestar notori en les bases del partit

T. S.

Són molts els afiliats i més encara els simpatitzants liberals que no han entès la decisió de la direcció de la formació encapçalada per Jordi Gallardo d’aliar-se amb Demòcrates per garantir la governabilitat tot accedint al gabinet ministerial. Tant és l’enuig d’alguns sectors del partit que ja hi ha qui ha ‘picat’ a la porta de terceravia per mostrar la seva disposició d’integrar-se al projecte liderat per Josep Pintat.

Serà més complicat que hi hagi un traspàs de militants o simpatitzants enfadats de liberals cap a socialdemòcrates, i n’hi ha molts, segons asseguren diverses fonts, que es troben ara totalment desorientats. Però també n’hi ha, i clarament, que sent manifestament votants de centre-dreta, no estar satisfets amb les polítiques de DA i creient inicialment que Pintat està anquilosat, havien fet confiança a Liberals i ara s’acosten a terceravia perquè consideren que, almenys, ha mantingut una posició neutra i suposadament conseqüent amb els seus postulats.

Fonts tant de liberals com de terceravia han reconegut que hi ha hagut contactes i persones interessades en sumar-se al projecte de Pintat provinents de Liberals. També han deixat clar, però, fonts consultades properes a la formació originària de Sant Julià que una cosa són els contactes preliminar i, l’altra, les integracions finals. I que cal veure com s’acaba amanint tot i quina situació queda quan baixi el suflé.

L’enuig afecta de forma general totes les parròquies i comitès parroquials, encara que en alguns casos -Escaldes, per exemple- alguns dels dirigents locals han donat algun gir inesperat a favor de l’acostament amb demòcrates. També és cert, però, que en grups com els d’Andorra la Vella, del qual forma part Jordi Gallardo, o a Ordino, on es va dinamitar una llista independent pel temor que acabés donant suport a DA, hi ha un enuig molt important.

Gallardo i els principals baluards de la direcció liberal ja eren conscients d’aquesta possible fractura i per això haurien fet recollir en el pacte amb DA que la coalició es pugui mantenir per a les properes comunals i més enllà. Caldrà veure, però, l’actual Liberals d’Andorra, el que va concórrer als comicis del 7 d’abril, en quina situació arribarà a les eleccions del desembre. I si es mantindrà igual, estarà fracturat o ja haurà iniciat un procés d’integració taronja.

Comentaris

Eleccions
1.

Ha estat una plantofada molt forta de LLiberals,a una part molt important dels seus seguidors,una traidoria que la pagareu molt cara,només us quedará l'opció d'integrar-vos definitivament a DA.El meu vot no tornará mai més al PLA.

  • 19
  • 2

Comenta aquest article