Societat, Sanitat

El fons de pensions de la CASS perd 51 milions d'euros el 2018

Rascagneres insta el nou Govern a adoptar les mesures per garantir les pensions

El president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres i el de la comissió gestora del fons de jubilació de la CASS, Josep Delgado. B. N.
El president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres i el de la comissió gestora del fons de jubilació de la CASS, Josep Delgado | B. N.

B. N.

El president del consell d'administracio de la CASS, Jean-Michel Rascagneres ha instat el nou govern a adoptar les mesures proposades per la entitat per garantir la viabilitat del sistema, i entre elles l'augment de les cotitzacions. "S'ha de prendre les mesures ja i no esperar al darrer moment". La CASS ha presentat aquest dijous el balanç del 2018, els projectes d'aquest any i els resultats del fons de reserva de jubilació que l'any passat van baixar en 51 milions d'euros a causa de la situació borsària. Aquest any s'està recuperant gràcies a la tendència positiva dels tres primers mesos.

La CASS considera urgent que el nou Govern adopti les mesures proposades per l'entitat  per garantir la viabilitat del sistema. Pel president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres "és imprescindible prendre decisions ja i no esperar al darrer moment" mentre que el president de la comissió gestora del fons de jubilació de la CASSJosep Delgado creu que "fa vuit anys no erem conscients del problema, i ara la percepció ha canviat". De fet, durant la campanya els diferents partits ja van recollir les propostes de la CASS com ara l'augment de les cotitzacions del 12 al 18%. Rascagneres ha afegit que el pacte d'Estat per al futur de les pensions ha d'estar a punt abans que acabi l'any,

L'adopció de les mesures agafa més força després que l'any 2018, el fons de reserva de jubilació hagués perdut 51 milions d'euros a causa de la caiguda de la borsa. La situació, segons Delgado, s'ha recuperat en els primers mesos del 2019 i el fons compleix abastament amb l'objectiu de la Llei de guanyar la cursa a la inflació. 

Hi ha hagut un augment del 3,7% en el nombre d'assalariats i al mes de desembre consten 43.770 persones registrades com a assalariades

La CASS ha presentat aquest dijous el balanç de l'any 2018 i els projectes d'aquest any. Hi ha hagut un augment del 3,7% en el nombre d'assalariats i al mes de desembre consten 43.770 persones registrades com a assalariades de la CASS. Així mateix, augmenta el nombre de cotitzants per compte propi (6.492) i el d'assegurats indirectes (17.107). S'ha incrementat un 5,9% els ingressos per cotitzacions d'assalariats i comptes propis respecte el 2017. Per la seva banda, els ingressos per cotitzacions de la branca jubilació han pujat un 5%. En un altre ordre de coses, 37.000 assegurats ja disposen del metge referent.  Durant aquest any, es millorarà la pàgina web.

Finalment, i en referència al fet que Govern assumeixi la cotització a la CASS dels treballadors del Pas de la Casa, Rascagneres ha dit que ja s'està treballant en la normativa legal perquè sigui una realitat,

 

Comentaris

Un incrédulo
17.
El fondo de reserva de la jubilación de la CASS ha bajado en 51M de euros, "a causa de la situació borsària". Leo en la prensa económica que dos fondos de la misma gestora española han logrado rentabilidades superiores al 40% este año. Concretamente, el primero de ellos ha obtenido una rentabilidad del 43'79%, y el segundo una rentabilidad del 40'01%. El primer fondo está invertido en un 87,75% en renta variable; un 5,08% en opciones y un 7,17% en tesorería, mientras que en el segundo fondo la renta variable supone un 93,07% de la cartera. También tenía un 2,76% en opciones y un 4,17% en liquidez.
RASCAGNERES Y DELGADO A LA P... CALLE!!!


  • 5
  • 1
X.
16.
Vergonya !!!! Com pot una entitat parapública com la CASS invertir en actius financers de risc i perdre 51 milions. Quans diners s'han invertit per arribar a aquests resultat ??????. A cadascú la seva feina i si no sou prou coneixedors dels mercats no jugueu amb els diners publics !!!!! Jugueu amb els vostres i si perdeu diners no passarà rés, no sortirà publicat , ni tampoc posareu en perill les futures pensions dels pensionistes. Aixó es prou greu i no s'arregla augmentant les tarifes, que ja son prou elevades, i on sempre acaben parant la galta els mateixos. RESPONSABILITATS !!!!!! es el que s'ha d'assumir, sigui qui sigui que ho assumeixi. Ho teniu tots un lapsus de memoria, algo similar va passar no fa gaires anys !!!!!!!! Jo sempre he sentit " QUI LA FA LA PAGUÉ" peró pagar per pagar, no sempre els mateixos. Cal una auditoria que ens reveli la situació dels fons de pensió i l'exacta del situació del forat. NO PODEM DEIXAR-HO PASSAR SENSE MÉS.
  • 21
  • 1
Toni
15.

No deuen pas estar perduts per tots, algú s'ha embutxacat força diners no? És perden quasi 10.000 milions de les antigues pessetes, i no se sent cap polític dir ni mu. ÉS UNA VERGONYA! Són els fons de les nostres jubilacions, després volen pujar les cotitzacions. DIMISSIONS!

  • 13
  • 0
Anna
14.

Augmentar les cotitzacions mentre ells llencen els nostres calés, o ves a saber què en fan'? Rascagnères i Delgado, pitjor que incomptents! Al carrer!!!

  • 21
  • 0
Pere
13.

I el "neng" disfressat de fiscal, què en pensa de tot això?. Com diu un bon amic: "Tot forma part de la mateixa maquinària ".

  • 17
  • 1

Comenta aquest article