L’autocar carregat de tabac que no era de ningú

La guàrdia civil comissa a la Farga de Moles 2.861 paquets i més de dos quilos de picadura que estaven situats en la bodega d’un autocar francès 

Comentaris

-
-
Els agents de la guàrdia civil que diumenge eren a la duana de la Farga de Moles van veure com hi accedia un autocar i no van dubtar en fer-lo parar. De fet és habitual, normal com aquell qui diu. Més encara si el vehicle està matriculat a França. Aquests dies, com és obvi, ha incrementat molt el pas d’automòbils francesos per la frontera. I també ha augmentat, més encara, la vigilància de la guàrdia civil. I quan diumenge els agents van pujar l’autocar i van demanar si algú tenia quelcom per declarar, es va fer el silenci. I el silenci es va mantenir quan van tornar a pujar els guàrdies i van demanar si era d’algú.

En l’autocar hi anaven, ni més ni menys, que 72 passatgers. Tots, poc o molt, carregats. Però les bosses que hi havia a la bodega, moltes d’elles amb nombrosos cartrons de tabac, no eren de ningú. Explica la guàrdia civil en un comunicat, que com que quan van demanar si algú tenia res a declarar ningú no va dir ni ase ni bèstia, els agents van procedir a revisar dita bodega. Hi van observar que moltes de les maletes, molts dels equipatges, portaven tabac. I tants o més superaven, amb escreix, la franquícia permesa per viatger (cartró i mig per cap, si són dos es fa la vista grossa).

Després d’un segon requeriment en relació a si algú tenia quelcom a declarar o sí, ja de manera més explícita, el tabac que hi havia a la bodega era d’algú dels viatgers, es va mantenir el silenci. En conseqüència, els agents van procedir a requisar tot el tabac que hi havia. En global, 2.861 paquets de diverses marques i 2.160 grams de picadura. Tot plegat, segons la guàrdia civil, prop de 13.000 euros, 12.957,56, en concret. Es va aixecar la corresponent acta d’infracció administrativa i tot el gènere es va quedar a la duana de la Farga.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending