Comerços emblemàtics de Sant Julià de Lòria han de tocar el dos

La propietat de les botigues Josa, a l'avinguda Rocafort, construirà pisos en els locals que ocupen

Comentaris

Local de Planxat Ràpid a les botigues Josa,
Local de Planxat Ràpid a les botigues Josa,
Els pneumàtics Sam, els bars Coto i Fenoy o els Viatges Espanya són alguns dels establiments de Sant Julià de Lòria que hauran de canviar d'ubicació. Instal·lats des de fa anys a les botigues Josa de l'avinguda Rocafort, s'hauran de traslladar perquè la propietat hi construirà pisos. Alguns, com els Pneumàtics Sam, aniran a les Arades i altres, com el Planxat Ràpid s'instal·laran al carrer de les Escoles. Per a tots, però, el canvi provocarà un trasbals, especialment en el cas dels bars que tenen una part important de clients entre els funcionaris del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i del comú lauredià.

Diversos comerços emblemàtics de Sant Julià de Lòria hauran de tocar el dos i deixar la seva ubicació a les botigues Josa de l'avinguda Rocafort. La propietat hi construirà diversos blocs de pisos. D'aquesta manera, establiments com els pneumàtics Sam, els bars Fenoy i Coto, els Viatges Espanya o el Planxat Ràpid hauran de buscar una nova ubicació. La cosa no ha estat fàcil entre el poc temps de marge que els han donat i, en alguns casos, perquè necessiten molts metres quadrats.

És el problema que ha hagut d'afrontar Pneumàtics Sam que continuarà la seva activitat a les Arades en un edifici que ha estat tancat molt temps. Els seus responsables lamenten que el canvi hagi arribat justament en el mes en el qual s'han de canviar les rodes d'hivern per les d'estiu. A més han de traslladar maquinària pesant com els elevadors de cotxes. Les Arades també pot ser el lloc que aculli un dels bars. No sense una certa recança pels seus gestors que viuen bàsicament dels funcionaris del comú de Sant Julià de Lòria, del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior i del Centre de Recerques Sociològiques.

El propietari d'un dels bars recorda que entre els anys 80 i 90 l'edifici de les Arades ja va acollir una cafeteria i que va treballar molt bé. Espera que la llunyania de l'edifici El Molí, seu administrativa, quedi compensada per la facilitat d'aparcament a la nova zona. El Planxat Ràpid, per la seva banda, anirà a l'entrada del carrer de les Escoles gairebé a tocar de la carretera de la Rabassa.

Les botigues Josa, al costat del Pont de Molines, són unes construccions de planta baixa que compten en algun dels locals amb un altell i amb un ampli magatzem al darrere amb molta alçada i fondària. També disposa d'unes places d'aparcament en lloguer.

Comentaris (2)

Trending