Els socialdemòcrates exploren amb terceravia si hi ha marge per a un tripartit 

Un punt d’acord entre les dues formacions seria intentar aconseguir una Sindicatura on hi tinguin presència tots els grups representats al Consell General

-
-
Cinc consellers electes socialdemòcrates i tres de terceravia analitzen quines possibilitats de col·laboració hi ha entre les dues formacions tant alhora d’afermar la governabilitat com en el moment de configurar una Sindicatura que, en aquest cas sí, a priori hi hauria acord teòric d’intentar que representi tant com pugui totes les sensibilitats i forces amb presència al Consell General. Tot i els contactes que s’han accelerat les darreres 48 hores tot fa pensar que les eventuals aliances que hi pugui haver, els acords possibles, no s’acabaran concretant fins poques hores abans de la constitució parlamentària.

Josep Pintat, Joan Carles Camp i Josep Majoral han acudit a la seu socialdemòcrata per mantenir una trobada amb una representació socialdemòcrata encapçalada per Pere López i integrada, a més a més, per Rosa Gili, Judith Salazar, Jordi Font i Joaquim Miró. És la penúltima trobada d’aquesta doble primera ronda. És a dir, d’aquesta roda de contactes més que no pas de negociacions que han mantingut gairebé de manera paral·lela tant demòcrates com socialdemòcrates amb la resta de forces. 

Hores d’ara sembla molt complicat que terceravia pretengui sumar-se a una possible aliança entre PS i Liberals amb l’objectiu de configurar un tripartit que assumeixi el Govern del país. Encara no hi ha res definit, això és clar, i els contactes oficials i semipúblics haguts no han servit de res. Les fonts consultades han assegurat que els contactes de veritat s’estan fent per darrere i que s’intensificaran durant el cap de setmana. Els socialdemòcrates voldrien aconseguir el suport de terceravia a la investidura de Pere López tot i saber que això és complicadíssim.

Menys costós hauria de ser, encara que tot passa per saber exactament què ha de comportar, que hi hagi una entesa per visualitzar que Demòcrates ha perdut la força de què ha gaudit les dues darreres legislatures i se li faci perdre la majoria dins la Sindicatura que el sistema de tria dels membres de l’organisme de direcció del Consell General li podria permetre ostentar.



La possibilitat de confeccionar un Govern alternatiu a DA i la voluntat de fer una Sindicatura més plural ha estat el mateix que els representants socialdemòcrates han exposat a Ciutadans Compromesos (CC), en la darrera de les trobades que els dos partits més votats han dut a terme els darrers dies en la primera roda de contactes. Es preveu que el cap de setmana i dilluns i dimarts de la setmana que ve hi hagi més converses. Els consellers electes massanencs Carles Naudi i Raül Ferré ben poques opcions hi ha que s'aliïn amb l'estratègia de Pere López i el seu equip.

Comentaris (1)

Trending