Justícia

Govern recorre al saig per intentar recuperar els diners prestats a una empresa fraudulenta

Protectors Ecològics Greenwood administrada per un exsecretari d’Estat de Funció Pública va rebre el 2011 un crèdit tou que mai no va tornar ni va usar per a res relacionat amb la societat

Altaveu

El Govern ha acudit a un saig com a última alternativa, per dir-ho d’alguna forma, per intentar recuperar els 250.000 euros que es van concedir el 2011 a l’empresa Protectors Ecològics Greenwood. La societat, que no ha acreditat mai que usés els diners per a res d’allò a què havien d’anar destinats, va presentar-se al programa de crèdits tous avalats per l’administració amb l’objectiu d’ajudar a empreses que tenien iniciatives innovadores. No consta que la societat en qüestió, que tenia d’administrador únic l’exsecretari d’Estat de Funció Pública Jaume Domènech Pons, tingués cap activitat real.

El 2013 els llavors ministres de Finances, Jordi Cinca, i Economia i Territori, Jordi Alcobé, van anunciar que portaven l’empresa a la fiscalia davant la sospita que era fraudulenta. I que havia acudit a la sol·licitud del préstec amb mala fe. També van reconèixer els dos titulars ministerials que des que es va concedir el crèdit, a l’inici del 2011, i fins al juny del 2012, no es va fer cap control respecte dels diners atorgats en el programa d’ajuts a les empreses. A banda de la causa tramitada pel ministeri públic, es va iniciar un procés civil per reclamar els diners.

El juny del 2014 Protectors Ecològics Greenwood va ser condemnada en rebel·lia a pagar al Govern 250.000 euros. Des de llavors s’ha anat fent tot el procés d’execució de la sentència. La quantitat principal es va anar incrementant amb els interessos legals i les despeses d’advocat. Ara també s’hi han d’afegir els honoraris de saig. Perquè al final el Govern ha hagut de recórrer a l’executor públic per intentar recuperar els diners, una missió que no serà gens fàcil. La quantitat que es pretén recuperar ara són 299.405,46 euros.

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Barbara
4.

Qui te ovaris de demanar numeros a Govern? per exemple de tots els ajuts actua a fons perdut dels darrers mesos? Hi han fins i tot ajuts de 12.000 € per webs fetes a espanya i cap benefici al país.

  • 5
  • 0
vergonya
Quina vergonya de gent! algú ens pot explicar quants credits tous no s'han tornat? gràcies
En resposta a vergonya
Jonny
3.

Pues jo diria que cap. El dia que es torni un, sera noticia.

  • 10
  • 1
Ernesto
2.

Que vayan prestando dinero sin pedir ni informes, Ordino Studios por ejemplo, kadmiel consulting, sefarad technologies otras tantas y las que no se saben pero si los proveedores.

  • 12
  • 0
vergonya
1.

Quina vergonya de gent! algú ens pot explicar quants credits tous no s'han tornat? gràcies

  • 23
  • 0

Comenta aquest article