Universitas Europea IMF: l’enèsim projecte universitari privat (i dubtós) que aterra al país

El centre acaba de ser autoritzat pel Govern i oferiria des del Principat estudis virtuals en línia, homologats tant a Andorra com a Espanya

Comentaris

-
-
De cop i volta, sense que ningú s’ho esperés, un nou bolet universitari apareix al Principat. Fins i tot havent-se celebrat ja les eleccions, el Butlletí Oficial del Principat (BOPA) ha acabat revelant un ‘secret’ que suposadament el Govern portava entre mans des de feia prop d’un any: la Universitas Europea IMF, de la qual poca cosa se’n sap més enllà que oferiria des del Principat estudis virtuals en línia homologats tant a Andorra com a l’Estat espanyol.

És l’enèsim projecte universitari privat que aterra o pretén aterrar al país. I amb la mateixa reputació o els mateixos interrogants, com se li vulgui dir, que oferien els altres. La Salle Open University continuaria fent la viu viu a la Massana. Però tant en somort que ben poca cosa se’n sap. De fet, va començar amb una empenta que, si continua tenint, almenys ja no mostra. I això sense oblidar els estudis odontològics de la Universitat de les Valls, que va acabar com el rosari de l’aurora o un altre projecte que tenia l’aval d’alguns dels principals caps visibles de la Confederació Empresarial (CEA) i fins i tot del propi bisbat d’Urgell, com la Universitat Catòlica de Múrcia, que després de deixar entreveure que també s’implantaria al Principat ni tan sols hi va arribar.

Rere la proposta educativa hi ha la Universidad Camilo José Cela, de la qualitat de la qual la majoria d’experts en dubten

Ara és el torn d’un centre universitari promogut pel Cela Open Institute International, que bàsicament està gestionat pels mateixos responsables de la Universidad Camilo José Cela, un dels centres universitaris que va néixer a Madrid i entorns quan a l’Estat espanyol, a finals del segle passat, es van transferir les competències d’educació a les comunitats autònomes. Això va fer que sortissin universitats com bolets. I ara s’estan reinventant per seguir amb un modus vivendi de dubtosa qualitat educativa.

Que ningú no s’imagini cap estafa ni res semblant. Però també és clar que en la majoria d’ocasions es tracta, i més encara en aquells estudis que s’ofereixen en línia, com seria el cas del que es pretén fer al Principant, d’estudis de dubtosa qualitat i més dubtosa encara utilitat que se solen pagar a preus d’or. Que serveixen, això sí, per omplir currículums d’estudiants o professionals que necessiten fer volum. Tot sovint es tracta d’aconseguir amb relativa celeritat títols. 

¿Saben allò dels màsters que s’han fet famosos a Espanya? Doncs ni més ni menys que això. Però implantats a Andorra. Que la fiscalitat és més tova. I que, en línia, poden arribar on s’escaigui. El Govern, de moment, manté silenci. Curiós quan tot allò que presumiblement els beneficia ho han estat escampant a tort i a dret. En campanya electoral o sense.

Comentaris (8)

Trending