Educació

Estupefacció perquè el Lycée considera el català ‘llengua minoritària’

Uns formularis genèrics del centre francès sobre una assignatura lingüística no té en compte l’especificitat del Principat, on el català és l’únic idioma oficial

Altaveu

L’aparició d’un formulari on estudiants del BAC es poden apuntar a fer una mena d’assignatures optatives i que considera el català com a llengua viva minoritària ha causat estupefacció i certa indignació. És evident que es tracta del mateix imprès que suposadament usen els Lycée de tots els llocs del món on estan implantats, però en el cas del Principat sobta i no s’ha posat gaire bé que l’administració francesa no hagi tingut en compte el fet, prou conegut, que el català és l’únic idioma oficial.

El català té un pes específic en les notes del BAC, segons que han informat algunes fonts. Tot i així com el bretó, el portuguès, el xinès o el japonès és considerat llengua viva rara. La difusió de l’imprès per les xarxes socials ha suscitat un notable debat. Especialment es lamenta la poca sensibilitat, i el cert menyspreu, de l’administració francesa de tenir en compte les característiques i especificitats d’Andorra. Més encara quan el president de la República francesa és també cap d’Estat al Principat.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Maria
Incults!
"Rare" no vol dir estrany, vol dir minoritari!!!!
En resposta a Maria
Núria
15.

Abans de dir a la gent així en general que és 'inculta', pensa en la teva d'incultura. El català no és una llengua minoritària, el català és una llengua que s'ha intentat minoritzar. Però tranquil·la, el teu autoodi és lògic, és el resultat de la suma d'una poca autoestima juntament amb la falta d'informació, és a dir, amb la incultura. Ara a l'hora d'insultar els altres, que ràpid que ens hi afegim!

  • 1
  • 0
Una
14.

Per a mi el preocupant, vergonyós i alarmant és de qui esbomba tot això i els arguments que dona.
Un militant del PS, en el seu twitter manté una posició que espero sigue personal. Si no, el PS en este enganyant i d'arribar a governar seria la fi d'Andorra!!

  • 0
  • 0
Neus
Langues peu parlées? Perdona però això és Andorra i la llengua oficial és el Català i el lycée està situat al nostre país! Potser és un error de formulari que pertany als lycées de frança! Així ho vull entendre, suposo que rectificaran.
En resposta a Neus
Tonto o què
13.

Des de quan la gent te de parlar Català? Polèmica am el fancès quan segur parles Castilla a la feina. Treballo en una parapublica on mai un Francès podra treballar si no parla Català i al final per que els companys li parlin en Castilla. Benvingut a Andorra pais de llengua Catalana.

  • 1
  • 0
patrick
es un lycée français, a tot arreu del mon a on hi ha un lycée français, les altres llengues sont considerades ''outre'', au maroc, l'arabe est optionel, a barcelona el castella es langue optionel. Si fos un american school serie l'angles. TANT DIFICIL ES D'ENTENDRE?
En resposta a patrick
patrick
12.

Pero podem fer com sempre, començar a tocar els nassos fins que s'en cansin i marxin.

  • 1
  • 0
patrick
11.

es un lycée français, a tot arreu del mon a on hi ha un lycée français, les altres llengues sont considerades ''outre'', au maroc, l'arabe est optionel, a barcelona el castella es langue optionel. Si fos un american school serie l'angles. TANT DIFICIL ES D'ENTENDRE?

  • 1
  • 0

Comenta aquest article