SDP es manté com a partit i ’s’imposa’ una ‘reconstrucció’ sense lligams ni presses

La formació progressista ha entomat el mal resultat del 7-A i ara es disposa a renovar, si així ho volen els afiliats, l’òrgan de direcció del partit per tal d'encarar els reptes de futur

Comentaris

-
-
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha assumit el mal resultat obtingut el 7-A, que l’ha deixat fora del Consell General, i vol ‘aprofitar’, justament, el fet d’estar fora de qualsevol institució -tot i tenir un representant al comú de Sant Julià- per sentir-se lliure per iniciar una reconstrucció amb el ritme i l’agenda de qüestions que trobi més convenient. D’entrada, no hi ha cap dubte que la formació continuarà.

Abans de l’estiu, sense una data que estigui fixada segons que han explicat les fonts, se celebrarà un congrés. Només aquest congrés podria determinar un canvi de rumb per al futur d’SDP. De fet, aquest congrés, el que hauria de fer és escollir un nou consell de política nacional (CPN). Aquest és el màxim òrgan de direcció del partit. Els actuals membres del partit posaran els seus càrrecs a la disposició dels militants per tal de facilitar, si es cregués convenient, una renovació tan profunda, o no, com es vulgui.

Les diverses fonts consultades han assegurat que “l’autocrítica ha estat real i sincera” i han reconegut que ja hi havia hagut internament algunes veus que havien alertat moltes dificultats per aconseguir representació en aquestes passades eleccions donat a que s’haurien adoptat decisions difícils d’entendre alhora que tampoc quan ja estava en marxa la maquinària electoral amb candidat inclòs, tampoc no es va saber contagiar positivament tot el partit.

Ara, afirmen els consultats, “amb les mans lliures” i sense cap agenda que haver de complir, més enllà de fixar-se o no el repte de ser en les properes comunals, es pretén anar pas a pas, sense pressa però sense pausa, per dotar el partit dels elements i de les directrius i estratègies que es creguin més adients. Tot i això, ningú no nega que el fet de no tenir representació parlamentària priva d’una font d’ingressos i d’altres intangibles que dificulten la feina a fer.

Etiquetes

Comentaris

Trending