Funció Pública anuncia una rebaixa en moltes nòmines de treballadors públics

El sindicat de l’administració general acusa el Govern de continuar prenent decisions de forma “intransigent” i a tort i a dret tot i estar en funcions i haver perdut DA la majoria

-
-
El sindicat de l’administració general (Sipaag) i, per consegüent, un ampli nombre de funcionaris, que no pas tots, treuen foc pels queixals amb l’actuació del Govern just abans i després de les eleccions. Tot i estar en funcions i havent perdut Demòcrates per Andorra (DA) la majoria absoluta, els responsables de l’organització sindical han enviat un comunicat intern en què mostren el seu malestar pels darrers edictes convocats, l’adjudicació de nous assessoraments sobre la Llei de la Funció Pública i l’anunci d’aquest departament que s’aplicaran un seguit de rebaixes en moltes nòmines dels treballadors públics.

“El Sipaag vol expressar el malestar per la manera d’actuar del Govern en funcions, en la mateixa línia intransigent que ha demostrat fins ara”, denuncia el sindicat en la comunicació. “Com heu pogut veure, tant just abans com després del 7 d’abril es continuen publicant edictes i convocatòries internes per ocupar places en llocs de treball de l’administració. Encara tenim les mateixes persones exercint càrrecs de responsabilitat mentre es convoquen aquests concursos. Alguns d’aquests càrrecs són de relació especial i ja hem denunciat que assumeixen funcions que segurament no els pertoquen, fet que està pendent de la resolució d’un recurs per la via administrativa”, alerta el Sipaag.

Fonts sindicals han explicat que sembla del tot incomprensible que no sabent-se ara mateix com pot acabar el futur executiu, es convoquin nous concursos per cobrir places laborals i en els tribunals avaluadors, per dir-ho així, s’hi mantingui des de la coordinadora de Funció Pública, un càrrec de confiança que hauria ja de cessar en les seves funcions, a la ministra, que també està en funcions. La indignació de molts funcionaris seria ben palpable. I una suposada divisió interna entre càrrecs polítics que ja tenen clar que no continuen i d’altres que haurien renovat la confiança dels electors, suposadament també.

El Sipaag també recorda que s’ha adjudicat a “l’empresa Deloitte Andorra Auditors i Assessors SLU, per un import de 104.660 euros, les tasques d’assessorament tècnic per desenvolupar i regular la carrera professional horitzontal i l’avaluació de l’acompliment, mitjançant una contractació directa per modalitat d’urgència. Diversos articles de la Llei de la Funció Pública, entre els quals hi ha els que despleguen els reglaments corresponents al treball contractat, estan pendents d’un recurs admès a tràmit pel Tribunal Constitucional per determinar si vulneren principis fonamentals com el de seguretat jurídica i el de reserva de llei”, remarca el comunicat sindical.

L'organització sindical no descarta mobilitzacions de protesta "després de l’escenari que resulti de les negociacions per formar Govern"

Un dels aspectes que més enuig encara ha causat és el fet que ara s’hagi comunicat que via deixar sense efecte els IPC dels anys 2011 i 2012 algunes nòmines patiran rebaixes. Aquesta qüestió ja la temien alguns funcionaris i els propis sindicats. I ja van adreçar-se al ministeri per obtenir una resposta. Com a molt, hi va ser parcial i poc clara. Just passades les eleccions, aquest dimecres, i sense que, per exemple, s’anunciés en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el gabinet en funcions va acordar l’aplicació de la mesura que redueix alguns salaris alhora que genera greuges comparatius entre funcionaris que fan la mateixa feina, i que es diferencien pel moment en què es van incorporar a l’administració.

“Funció Pública ens envia un missatge per explicar ara, just després de les eleccions, que hi haurà una rebaixa en moltes nòmines corresponent a l’IPC del 2011 i el 2012. Diuen com i quan serà, però no expliquen per què. A més a més, diversos treballadors i treballadores es troben en una situació de greuge comparatiu respecte dels seus companys per l’aplicació de la llei, que ha provocat diferències de condicions en el còmput de l’antiguitat i en el cobrament dels complements que hi estan relacionats”, explicita el comunicat del Sipaag.

Davant de tot plegat, “i vist que de moment no hi ha ni la més mínima expressió de l’actitud de diàleg i la voluntat d’escoltar anunciada durant la campanya electoral”, el sindicat anuncia que no en deixarà passar ni una i que mantindrà “una actitud de denúncia de qualsevol abús de poder i no descartem cap possibilitat –des de l’entesa fins a la mobilització de protesta, passant per opcions intermèdies– després de l’escenari que resulti de les negociacions per formar Govern”.

Comentaris (11)

Trending