“Sempre dic que sonarà l’himne de la Champions a Andorra”

El futbolista del Barça Gerard Piqué protagonitza l’acte de presentació de l’acord de patrocini per deu anys entre l’FC Andorra i MoraBanc

Gerard Piqué pren la paraula al costat de Lluís Alsina, director general de MoraBanc.
Gerard Piqué pren la paraula al costat de Lluís Alsina, director general de MoraBanc.
"La gent que em coneix sap que sóc molt ambiciós i, ara riureu, però sempre dic que sonarà l'himne de la Champions a Andorra. Em fa molta il·lusió el projecte i ens hi deixarem la pell”. El central del Barça Gerard Piqué ha estat el centre d’atenció en la presentació de l’acord entre l’FC Andorra i MoraBanc pel qual l’entitat financera es converteix en el patrocinador principal del club de futbol en els propers deu anys. Piqué, president del hòlding empresarial Kosmos, accionista majoritari de l’entitat que milita a Primera Territorial catalana i que té l’objectiu d’assolir l’ascens a Tercera Divisió aquesta mateixa temporada, ha mostrat la seva implicació en el projecte i la voluntat d’impulsar a l’entorn del primer equip del Principat una estructura de futbol formatiu.
El central blaugrana presideix el hòlding Kosmos, màxim accionista del club andorrà, que representa “un projecte molt especial; la il·lusió de tot un país”

“Per a Kosmos aquest és un projecte molt especial. Aquest club representa la il·lusió de tot un país. El nostre compromís és crear un projecte de país, ajudar a desenvolupar les categories inferiors i que cada cap de setmana tot Andorra estigui pendent dels resultats del seu equip de futbol”, ha explicat Piqué, que per primer cop ha exposat en públic les raons que l’han dut a involucrar-se en l’FC Andorra. "Tot va començar quan el meu equip i jo vam veure que era una gran oportunitat, que aquest club tenia un potencial molt gran i que era un projecte de país, una entitat amb molta història. L'objectiu a mig termini és pujar de categoria, no només a Tercera Divisió, sinó a aspiracions molt més altes. Sabem que tenim un país darrere i des que vam arribar ens han ajudat molt en tot”.

La nova llei de l’esport del Principat, vigent des de fa pocs mesos, va permetre la professionalització de les entitats esportives i l’entrada de capital estranger. En aquest marc, dues societats, Kosmos i Clayton, van agafar les regnes de l’FC Andorra. Piqué té a la seva companyia el suport d’Hiroshi Mikitani, president i director general de Rakuten. Clayton, de la seva banda, és una empresa cent per cent andorrana i liderada per dos joves emprenedors andorrans alhora que amants del futbol i fins i tot futbolistes fins no fa pas tant com Francesc Destrée Badia i Higini Cierco Palau. El projecte també implica a futbolistes com Messi o Cesc.

"Tot va començar quan el meu equip i jo vam veure que era una gran oportunitat, que aquest club tenia un potencial molt gran”, ha explicat el futbolista

De tots és sabut els reforços que ha obtingut l’FC Andorra des que Kosmos i Clayton se’n van fer càrrec, començant per la incorporació com a primer i segon entrenadors de dos exjugadors del Barça com Gabri i Jorquera, i fitxant fins a onze jugadors. L’equip, que era vuitè abans de l’arribada de Piqué i companyia, és ara quart, a només tres punts del segon i el tercer, però amb dos partits menys disputats. Respecte del primer classificat, el Viladecans, la distància és de set punts i un partit menys disputat. Un equip puja directe a Tercera Divisió i el segon promociona per assolir el mateix objectiu. L’equip té el repte d’assolir aquesta mateixa temporada l’ascens a la Tercera Divisió i a mig termini mira de portar el país, com a mínim, a la Segona Divisió A del futbol espanyol. 

Amb aquest objectiu i en aquest marc es produeix l’acord entre MoraBanc i l’FC Andorra, que a partir d’ara lluirà a la samarreta, a la part frontal, el logotip de l’entitat financera, que al seu dia també va arribar a un acord per deu anys per esponsoritzar el BC Andorra, a la Lliga Endesa de basquetbol. Durant la compareixença a la seu de MoraBanc per explicar l’acord de patrocini, Piqué ha subratllat la importància de la implicació de l’entitat financera: "Volíem un soci andorrà perquè és molt important involucrar la gent d’aquí". Piqué ha insistit en la seva ambiciosa idea de la Champions. Pretén el futbolista blaugrana "arribar a aquest objectiu de la Lliga de Campions que avui es veu com una utopia”.

El director general de MoraBanc afirma que “amb aquest projecte, i amb Kosmos, compartim valors i la voluntat de crear un projecte que il·lusioni a molta gent d’Andorra”

El director general de MoraBanc, Lluís Alsina, ha apuntat que “amb aquest projecte, i amb Kosmos, compartim valors i la voluntat de crear un projecte que il·lusioni a molta gent d’Andorra. Som un banc en creixement i amb projectes com aquest volem seguir creixent contribuint a generar oportunitats per a Andorra”. Per a Ferran Vilaseca, màxim responsable executiu de Kosmos Division, “aquest acord mostra la confiança d’una entitat financera de primer ordre i referència en el país, en el creixement i potencial del club. MoraBanc no és només un soci econòmic sinó que ens ajudarà a desenvolupar aquest projecte de país”.



Liquidar la lliga, la Pilota d’Or, Griezmann i altres qüestions de l’actualitat futbolística

El central del Barcelona, ​​sancionat per al partit de dissabte a camp de l'Osca, ha vingut a Andorra per protagonitzar el primer acte públic com a titular del principal club de futbol del país. Mentre participa en la planificació del futur de l’FC Andorra, Piqué està immers en totes les batalles del Barcelona i travessa un moment de forma espectacular, coronat amb una sensacional actuació a Old Trafford (Manchester Utd 0-Barça 1). "Estem en una bona dinàmica, tenint bons resultats. El que era important era arribar a aquest punt de la temporada ben posicionats en totes les competicions. Estem molt mentalitzats i molt concentrats", ha celebrat el jugador en la mateixa compareixença en què ha parlat del nou patrocinador de l’FC Andorra. Piqué ha apel·lat a liquidar la lliga per poder-se centrar en altres reptes: "Físicament ens trobem bé, l'equip està amb els cinc sentits posats en els partits que queden i quan més de pressa liquidem la Lliga ens podrem centrar en la Champions i la final de Copa”. En ser preguntat sobre si, al final de la seva carrera, Sergio Ramos mereix ser guardonat amb una Pilota d'Or, Piqué és molt explícit: "Ni Ramos ni jo. Leo (Messi) està a un altre nivell, hi està des de fa moltíssims anys, crec que és una pregunta que no té gaire sentit”. En canvi, es mostra molt menys explícit a l'hora d'opinar sobre les insinuacions de Pablo Casado, el lider del Partit Popular espanyol, en comparar-lo amb Rafa Nadal -“no crec que sigui el moment per parlar de política”-. O respecte a un hipotètic fitxatge de Griezmann pel Barcelona després de la polèmica ocasionada pel documental en què va anunciar la seva permanència a l'Atlètic. "És que som molt bons i qualsevol fitxatge que vingui és perquè sumi encara més. Griezmann és un gran jugador, però no és una decisió que em correspongui a mi", ha argumentat. Els periodistes esportius catalans i espanyols encara li han plantejat una altra dicotomia: ¿La nova activitat de Piqué és compatible amb una futura aspiració a la presidència del Barcelona? "No sé si en el futur formaré part de la directiva de l’FC Barcelona. Sempre dic que seria una il·lusió, però avui estic centrat en la meva carrera esportiva, en poder jugar molts anys més. I en la meva faceta empresarial, intento seguir creixent”.



 

Comentaris (1)

Trending