Fort desplegament anticontraban per la muntanya d’Arcalís 

Agents de policia amb armes llargues dins el bosc o d’altres bloquejant el pas per la carretera generen expectació

Comentaris

-
-
Membres del grup d’intervenció (GIPA) de la policia i especialistes de l’àrea d’antifrau han desplegat aquesta tarda un fort dispositiu per les muntanyes d’Arcalís. El fet que una part dels agents intervinents s’hagin desplaçat fins al lloc d’actuació en helicòpter i el fet que molts dels policies anessin fortament armats ha generat una notable expectació entre aquelles persones que durant l’actuació circulaven per la zona. El desplegament, segons les fonts consultades, responia a una operació programada en la lluita contra el tràfic il·legal de tabac.

Cada vegada més, contrabandistes que carreguen material al Pas de la Casa acaben traspassant cap a França pel port del Rat per mirar d’evitar ser enxampats. D’aquí que de tant en tant, grups de paquetaires passin per les muntanyes ordinenques. Segons les fonts, periòdicament hi ha operacions programades que es reforcen en funció del seu desenvolupament. De fet, aquest dijous, s’ha hagut d’enlairar l’helicòpter amb un grup de components del GIPA per poder arribar amb més celeritat fins espais emboscats on s’ha vist un possible sospitós. 



L’actuació més notable hauria estat en la zona que va del Castellar fins al camí ral. Agents amb armes llargues han accedit al bosc i d’altres estaven en punts suposadament estratègics quant a la vialitat. La carretera d’accés a Arcalís, des de la Cortinada, estava força controlada. Les fonts consultades han assegurat que no s’han produït detencions però sí que s’han controlat persones. Quan es duen a terme aquesta mena d’operatius tot sovint es localitzen persones a les quals no se’ls pot atribuir formalment cap delicte tot i sospitar que probablement puguin formar part d’alguna de les xarxes que operen passant tabac però el fet, per exemple, d’anar indocumentats ja permet que se’ls apliqui una ordre governativa d’expulsió.

Comentaris

Trending