El PS pretén impulsar ‘funerals civils’ i que les unions homosexuals s’anomenin matrimoni

La formació socialdemòcrata, en cas de poder governar, pretén fixar per llei que homes i dones rebin el mateix salari per la mateixa feina

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) pretén fer, i assegura que farà en cas de poder governar, una important aposta per fomentar la igualtat en tots els aspectes. I per eradicar la violència de gènere. En aquest marc, els socialdemòcrates voldrien apostar per la celebració de cerimònies civils de comiat, ‘funerals civils’, vaja, o per deixar d’anomenar unions civils de parella als matrimonis homosexuals i denominar-los, justament, matrimoni. La número 2 de la llista nacional del PS, Susanna Vela, també ha destacat la necessitat de reforçar tots els recursos que es destinen a combatre una xacra tan greu com la violència de gènere per, d’aquesta forma, complir al 100% el conveni d’Istanbul sobre la qüestió i establir per llei l’obligació d’igualtat de salaris per la mateixa feina entre homes i dones. 

Vela ha remarcat la importància que, des de la formació, es vol donar a la lluita contra la violència masclista. Tot i admetre que “fins ara s’ha fet feina”, ha indicat que “encara falten molts recursos i mitjans; s’ha de fer molta formació entre els agents sensibles i treball a les escoles”. Per això, ha deixat clar que si el PS governa “donarem tots els recursos necessaris per evitar aquestes actituds”. La candidata socialdemòcrata ha posat en relleu que “hi ha coses a millorar” per aconseguir “el complement del conveni d’Istanbul”. Entre les condicions marcades al document, recorda, hi ha la creació de “serveis especialitzats per a dones” i, per això, “revisarem els protocols per dotar-los de més eficàcia”. A més, ha apuntat la necessitat que el telèfon d’atenció a les víctimes tingui “una persona especialitzada en maltractaments les 24 hores dels set dies de la setmana”

Un altre punt clau del programa és impulsar una llei que garanteixi l’equitat de sou i, per tant, “a igual feina, igual salari”. Així, la voluntat és que “des del Govern cal incentivar les empreses perquè regulin els sous i que en un temps prudencial s’assimilin homes i dones”. Vela ha apuntat que “hi ha sectors amb diferències del 30 o el 40% i no ens ho podem permetre ni com a país ni com a societat”. La candidata ha explicat que s’acompanyarà les empreses amb la possibilitat de “bonificacions fiscals” però, al mateix temps, ha deixat clar que “hi haurà aquesta obligació perquè la societat, per ella mateixa, no ho fa” i, per tant, “hi haurà sancions per a qui no compleixi”.  

També s’aposta per “dissenyar plans d’igualtat” per tirant endavant equiparació de presència a càrrecs directius, amb un sistema de quotes, i també per ajudar a la conciliació de la vida familiar i laboral. “L’administració ha d’aportar recursos perquè en l’empresa privada i al sector públic, cap al 2021 hi hagi una repartició de càrrecs de responsabilitat del 45%”. Vela també ha avançat que es vol eliminar el nom d’unions civils que actualment s’utilitza per als casaments entre persones del mateix sexe. “S’ha de parlar pel seu nom, és matrimoni independentment de les creences o l’orientació sexual de les persones. És matrimoni siguin persones del mateix gènere o heterosexuals”, ha afirmat. Per últim, el programa del PS inclou també l’establiment del que es coneix com a cerimònia de comiat. “Hem de buscar espais per poder acomiadar les persones estimades de forma civil i també amb cementiris no eclesiàstics”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris

Trending