Terceravia pretén que l’edifici de Sud Radio sigui declarat patrimoni material de la Unesco

La formació que lidera a nivell nacional Josep Pintat denunciat la reducció d’hores d’aprenentatge de la llengua catalana que s’ha produït els darrers anys en l’Escola Andorrana

Comentaris

-
-
Terceravia voldria que l’edifici de Sud Radio al Pic Blanc, al port d’Envalira, pugui ser protegit a nivell nacional i, a més a més, pugui ser declarat patrimoni material per part de la Unesco. La proposta l’ha llançada aquest dimecres la formació alhora que denunciava, també, la reducció d’hores d’aprenentatge de català que hi ha hagut a l’Escola Andorrana. La formació liderada a nivell nacional per Josep Pintat també s’ha posicionat en favor de potenciar la pagesia i l’esport.

El membre de la llista nacional de terceravia Joan Font ha explicat que la formació política inclourà l’equipament tècnic de l’antic centre emissor de Sud Radio a la llista de patrimoni cultural “com a centre històric d’una ràdio AM única i emblemàtica a Europa”. Font ha assegurat que “farem el necessari perquè aquest centre emissor, l’edifici i l’equipament siguin declarats patrimoni material de la Unesco”. El candidat ha lamentat que estiguin “desaprofitades culturalment, un espai que és propietat de Govern”. El candidat de terceravia, que va ser el locutor encarregat d’anunciar el tancament de les emissions l’any 1982, ha assegurat que crear un centre d’interpretació de la història de la ràdio seria “donar a les instal·lacions una segona vida que es mereixen”

Terceravia creu que la cultura crea identitat i facilita la cohesió social i una societat que vetlla per les manifestacions de la seva cultura és una societat rica i diversa. Per aquest motiu, treballar perquè el centre emissor de Sud Radio al país esdevingui patrimoni material de la Unesco seria una oportunitat per “presentar Andorra com un país compromès amb totes les manifestacions de la cultura, que són el nostre millor aparador davant del món, allò que ens fa únics i singulars”. Per aquest motiu, la formació política creu que “la difusió i la projecció exterior de les instal·lacions històriques del país són fonamentals”

D’altra banda, la candidata de la formació a la territorial d’Andorra la Vella, Emi Matarradona, ha estat l’encarregada de denunciar, des de l’Escola Andorrana de Santa Coloma, que “en aquests vuit anys de desgovern s’han fet moltes barbaritats. Entre elles, la reducció del temps dedicat a l’aprenentatge del català a l’Escola Andorrana”. Matarrodona, que ha assegurat que la formació que representa no permetrà que això continuï, ha assegurat que “tercera via es preocupa per la nostra identitat, en aquest cas per la nostra llengua oficial”

“Nosaltres som els qui promovem realment l’ús i la protecció del català en tots els àmbits de la vida diària: educació, esport, comerç…”, ha afegit la número 1 de la formació a la capital. Justament d’esport n’ha parlat, per exemple, França Riberaygua a Escaldes, per assegurar que terceravia el potenciarà. “L’esport és una eina de salut, i també de promoció del país. Hi posarem mitjans per potenciar-lo”, ha afirmat la número 2 de terceravia a Escaldes. Un altre candidat escaldenc, Josep Pubill, ha remarcat aquest dimecres que “hem de dedicar esforços a desenvolupar nous conreus perquè la pagesia del país pugui viure amb dignitat”. Ho farien en col·laboració amb la Universitat d’Andorra. 

 

Comentaris

Trending