Terceravia proposa reactivar petites botigues convertint-les en punts de recollida de l’e-comerç

La formació considera fonamental impulsar decididament l’escola d’hostaleria i potenciar la formació professional amb l’objectiu de donar més sortides laborals als joves

-
-
Terceravia considera que una de les fórmules per reactivar els establiments comercials situats en llocs menys afavorits o que no reben tan suport institucional com els que estan ubicats en altres zones podria ser convertir-los en punts de recollida de productes adquirits pels usuaris a través de l’e-comerç. Candidats de la formació liderada a nivell nacional per Josep Pintat han explicat aquest dilluns algunes de les propostes de la plataforma en matèria d’economia, formació i administració pública.

El candidat d’Escaldes de terceravia, Josep Pubill, ha proposat aquest matí que els petits comerços siguin llocs de recollida de l’e-comerç, però ha matisat que “necessiten molta pedagogia i acompanyament institucional”. Pubill ha assegurat que serviria per potenciar “les zones menys afavorides comercialment, aquelles que compten amb menys promoció institucional”. Josep Pubill també ha explicat que un del neguit que han recollit després de trobar-se amb diferents comercials és la manca d’aparcament, “cal recordar que els de majors dimensions es troben de la plaça Coprínceps cap avall”

El número 1 de terceravia a Escaldes també ha explicat que “tot i que el programa electoral no compta amb un capítol sobre el turisme, les 100 mesures estan orientades al sector turístic”. En aquest sentit, ha explicat les propostes de la formació política com mantenir un baix nivell impositiu a les empreses, així com la creació d’un aeroport en sòl andorrà que “faria venir un client que pernoctaria més amb un major valor adquisitiu”

De la seva banda, la número dos de la mateixa candidatura territorial, França Riberaygua, ha assegurat que terceravia tindrà una cura especial en potenciar la formació professional, amb l’objectiu de donar sortida laboral als joves andorrans, sense necessitat de desplaçar-se fora d’Andorra per fer-ne estudis. Riberaygua posa com exemple la necessitat d’impulsar decididament l’Escola d’Hostaleria, juntament amb l’ampliació i la promoció de nous estudis i acords internacionals a la Universitat d'Andorra, en un marc de coeducació i d’igualtat d’oportunitats i de gènere. 

Funció pública

Finalment, la cap de la llista territorial de terceravia a Andorra la Vella, Emi Matarradona, ha assegurat que la formació de la qual forma part pretén crear un espai nacional de treball i debat, encarregat de revisar i modificar la Llei de la Funció Pública. “Aquest ha d’englobar el Consell General, Govern, comuns i sindicats. Han d’estar tots els actors presents i ha d’haver consens, no pot ser que es tiri pel dret”, ha assegurat Matarrodona. La número 1 de la llista de la capital per terceravia també proposa dotar els funcionaris de formació específica i continuada, així com vetllar per una gestió clara i sostenible de l’administració, “sempre tenint en compte el seguiment de la carrera professional”.

Comentaris

Trending