Pintat avisa que en política econòmica “no es pot anar amb allò de si l’encerto l’endevino”

Terceravia proposa crear un comitè financer integrat per institucions públiques i empreses privades perquè dissenyin el rumb normatiu del sector

-
-
El candidat a cap de Govern de terceravia, Josep Pintat, ha advertit aquest divendres que en matèria de política econòmica i financera “no es pot anar amb allò de si l’encerto l’endevino” i que “cal encarar els reptes de futur” i saber on es vol anar. D’aquí que sigui necessària, ha afirmat, una profunda reflexió que s’hauria de dur a terme en el marc d’un comitè financer, ja previst en el programa de la formació, que hauria de dissenyar el rumb normatiu del sector i estudiant les necessitats, establir el marc legislatiu.

Pintat, juntament amb el número dos de la candidatura, Joan Carles Camp, s’han reunit amb representants de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA). A la sortida de la trobada -en aquest cas no s’ha permès prendre imatges-, el cap de cartell de terceravia ha destacat el “canvi espectacular al llarg d’aquests anys” que ha experimentat el sector financer en general i bancari en particular. I ha explicat que el que pretén la seva formació és que les empreses bancàries del Principat puguin acudir al mercat “d’igual a igual” que les firmes estrangeres.

Pintat ha assegurat que els representants de l’ABA amb què s’ha reunit han fet una “recepció positiva” de les propostes plantejades. I que els responsables bancaris ha plantejat qüestions més concretes com ara, per exemple, relatives a l’acord monetari o al cost que tindrà la inclusió al Fons Monetari Internacional (FMI). En aquest sentit, el candidat de terceravia ha lamentat que després de dues majories còmodes -de 22 consellers la primera legislatura, de 15 la segona- DA no hagi avançat més en aquest aspecte.

El candidat a cap de Govern per la formació d'origen lauredià lamenta que DA no hagi tingut més en compte l'entrada del país a l'FMI

“Va ser un servidor que va posar sobre la taula la necessitat d’adherir-se a l’FMI per un tema de credibilitat en el primer debat d’investidura que vaig tenir l’honor de pronunciar”, ha remarcat Pintat, que ha lamentat que ha semblat que els demòcrates no han descobert aquest organisme i els valors positius que pot aportar pràcticament fins ara. Pintat ha remarcat que “no es pot anar amb allò de si l’encerto l’endevino” que ha practicat al seu entendre DA i que ha facilitat, després, el “populisme del PS”. Per tant, cal plantejar-se més i millor “cap a on volem anar”.

I hauria de ser amb la creació d’un “comitè financer integrat per membres del Govern, del Consell General, de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), de la UIFAnd i del sector financer encarregat d’estudiar els canvis legislatius necessaris per aconseguir un sector financer més competitiu, d’acord amb les conclusions de la comissió del Consell General sobre el risc del sistema financer andorrà, dins de les millors pràctiques internacionals”. A partir d’aquí, s’hauria d’establir el full de ruta legislatiu.

La posada en pràctica, l’aplicació concreta, si hi ha d’haver fusions o no n’hi ha d’haver, per parlar planerament, seria cosa de les empreses en concret. “Elles sabran si és una oportunitat o un repte. El que hem de fer és establir cap a on volem que vagi el país i després que el sector decideixi que li convé més i prengui les seves decisions” en funció del marc normatiu que hi hagi definit i les altres variables que es trobin pel camí, ha vingut a dir Pintat.



Racionalització i prevenció en matèria sanitària

La candidata de la llista territorial d’Escaldes-Engordany de terceravia, França Riberaygua, ha manifestat aquest matí que, en política sanitària, la plataforma aposta per la racionalització i per la prevenció. “A terceravia tenim molt clar la Sanitat és molt important, i que volem conservar la qualitat que l’ha caracteritzat fins ara. Però també som conscients de les dificultats econòmiques que travessa la nostra sanitat pública. Per això, la nostra aposta passa per racionalitzar la despesa, deixant al pacient al centre de les nostres preocupacions.”



 

Comentaris

Trending